Τι ΔΕΝ πρέπει να τρώει ο σκύλος σας.

28 05 2011

Υπάρχουν πολλές πληροφορίες διαθέσιμες για την διατροφή του σκύλου σήμερα. Σε αυτό το άρθρο θα αναφερθώ στο τι δεν πρέπει να τρώει ένας σκύλος, παρά στο τι πρέπει. Η επιλογή αυτή βασίστηκε στα λάθη που παρατηρώ να γίνονται στην διατροφή των σκύλων από τους ιδιοκτήτες τους. Τις περισσότερες φορές, τα λάθη αυτά γίνονται λόγω λανθασμένης συσχέτισης των αναγκών του σκύλου με τις δικές μας διατροφικές συνήθειες. Τι λοιπόν ΔΕΝ πρέπει να δίνετε στον σκύλο σας, ανεξάρτητα από την ηλικία και την φυλή του:

1) Γάλα. Το μόνο γάλα που χρειάζονται τα σκυλιά είναι το μητρικό για τους 2 πρώτους μήνες της ζωής τους. Όσο μεγαλώνει ένα κουτάβι, το ένζυμο που διασπά την λακτόζη του γάλακτος, η λακτάση, μειώνεται προοδευτικά. Η κατανάλωση γάλακτος από έναν οργανισμό που δε μπορεί να διασπάσει την λακτόζη έχει ως αποτέλεσμα πόνους στο έντερο, τυμπανισμό (φούσκωμα), και κολίτιδα. Για τον λόγο αυτόν, μετά από έναν σταδιακό απογαλακτισμό, δεν πρέπει να ξαναδώσετε στον σκύλο σας γάλα.

Αν χρειαστεί να δώσετε γάλα σε ένα ορφανό κουτάβι, προτιμήστε ειδικό υποκατάστατο γάλακτος για σκύλους. Το αγελαδινό γάλα δεν έχει τις σωστές αναλογίες θρεπτικών συστατικών για την ανάπτυξη του κουταβιού. Αν πάλι δεν βρίσκετε υποκατάστατο για σκύλους και είναι άμεση ανάγκη να ταΐσετε ένα κουτάβι, δώστε συμπυκνωμένο αγελαδινό γάλα (κουτί) χωρίς να το αραιώσετε.

2) Κόκαλα. Κανένα κόκαλο δεν είναι κατάλληλο γα την διατροφή του σκύλου. Ούτε μικρό, ούτε μεγάλο. Ούτε από βοδινό, ούτε από κοτόπουλο. Ούτε ωμό, ούτε βραστό. Δεν είναι στην φύση κανενός θηλαστικού να τρώει κόκαλα. Κόκαλα θα έτρωγε ένας πεινασμένος σκύλος αν δεν είχε να φάει κάτι καλύτερο. Τα κόκαλα δεν έχουν καμιά διατροφική αξία. Είναι μόνο μία ευχάριστη απασχόληση για τον σκύλο. Αντί για αυτά όμως θα μπορούσε να μασήσει κάτι άλλο που δεν έχει τις αρνητικές συνέπειες των κοκάλων (οδοντικό νήμα, δερμάτινα παιχνίδια κ.α.). Ποιες είναι αυτές:

α) Στα δόντια: Όχι μόνο δεν καθαρίζονται τα δόντια τρώγοντας κόκαλα (όπως λανθασμένα πιστεύουν πολλοί), αλλά αντιθέτως φθείρονται και σπάνε.

β) Στον οισοφάγο: Ο συνεχής ερεθισμός του οισοφάγου καταλήγει σε χρόνια οισοφαγίτιδα. Επίσης μπορεί κάποιο κόκαλο να κολλήσει στον οισοφάγο και να τον τρυπήσει.

γ) Στο στομάχι: Τα κόκαλα ερεθίζουν το στομάχι προκαλώντας οξείες και χρόνιες γαστρίτιδες και έλκη.

δ) Στο έντερο: Ένα μεγάλο κομμάτι κόκαλου μπορεί να φράξει το έντερο προκαλώντας ειλεό, πράγμα πολύ επικίνδυνο καθώς, αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, ο σκύλος πεθαίνει εντός λίγων ορών. Επίσης, αιχμηρά κόκαλα μπορούν να προκαλέσουν διάτρηση του εντέρου και θάνατο από περιτονίτιδα. Αλλά και μικρά κομμάτια κόκαλων μπορούν να γίνουν βλαβερά. Αν αναμειχθούν στο στομάχι και στο έντερο με φαγητό, θα σχηματίσουν μια συμπαγή και σκληρή μάζα που δεν θα μπορεί να προωθηθεί με τις περισταλτικές κινήσεις του εντέρου. Το αποτέλεσμα θα είναι δυσκοιλιότητα, ειλεός και μεγάκολο. Ακόμα και αν δεν κινδυνεύσει η ζωή του σκύλου από κόκαλα, σίγουρα θα προκληθεί κολίτιδα από τον ερεθισμό του παχέος εντέρου. Η κατάσταση αυτή δεν είναι επικίνδυνη, είναι όμως δύσκολο να θεραπευτεί εντελώς αν ποτέ ξεκινήσει. Ο σκύλος θα είναι επιρρεπής σε κολίτιδες σε όλη του την ζωή.

3) Κονσέρβες. Οι κονσέρβες περιέχουν προϊόντα σφαγείου που δεν προορίζονται για ανθρώπινη κατανάλωση, αρκετό λίπος και ένα μικρό ποσοστό κρέατος (αν διαβάσετε πόσο μικρό είναι αυτό το ποσοστό θα εκπλαγείτε). Περιέχουν επίσης συντηρητικά και βελτιωτικά γεύσης. Όπως καταλαβαίνετε, τα συστατικά αυτά δεν είναι ποιοτική διατροφή, ενώ παράλληλα προκαλούν δυσπεψία και κολίτιδα.

4) Τηγανιτά. Ενώ το ωμό ελαιόλαδο είναι εξαιρετική πηγή βιταμινών Α και Ε και ω λιπαρών οξέων, το τηγανιτό λάδι προκαλεί κολίτιδα.

5) Λίπη σε μεγάλη ποσότητα. Η κατανάλωση μιας μεγάλης ποσότητας λίπους στην καλύτερη περίπτωση θα προκαλέσει κολίτιδα. Στην χειρότερη, θα προκαλέσει οξεία παγκρεατίτιδα με κολικό, κατάσταση που είναι επικίνδυνη. Η καθημερινή κατανάλωση λιπαρών τροφών, όπως θα ξέρετε, καταλήγει σε παχυσαρκία και τα άσχημα συνακόλουθά της όπως αρθρίτιδα, καρδιοαγγειακά προβλήματα, διαβήτης κλπ.

6) Ζάχαρη σε μεγάλη ποσότητα. Κατ’αρχάς να ξεκαθαρίσω ότι το «τα γλυκά και η σοκολάτα προκαλούν τύφλωση στα σκυλιά» είναι μύθος. Τα σκυλιά, όπως και εμείς, μπορούν άφοβα να φάνε κάτι γλυκό σε λογική ποσότητα. Καταλαβαίνετε ότι ένα σκυλάκι 10 κιλών δεν κάνει να φάει μία πάστα που είναι ανθρώπινη μερίδα γλυκού.  Η κατανάλωση μιας μεγάλης ποσότητας ζάχαρης μπορεί να προκαλέσει επιληπτική κρίση, ενώ η καθημερινή κατανάλωση ζάχαρης καταλήγει σε παχυσαρκία.

7) Πικάντικα/καυτερά. Το πιπέρι και τα υπόλοιπα καρυκεύματα προκαλούν οξεία ή χρόνια γαστρίτιδα και κολίτιδα. Όταν βρίσκονται σε σάλτσα, μπορείτε να την αφαιρέσετε ξεπλένοντας  το φαγητό με νερό.

8) Ωμά κρεατικά και άπλυτα λαχανικά. Ο λόγος για τον οποίο δεν πρέπει να δίνετε στον σκύλο σας ωμό κρέας/κοτόπουλο/ψάρι/αυγά καθώς και άπλυτα ωμά λαχανικά είναι ακριβώς ο ίδιος για τον οποίο δεν τα τρώμε και εμείς ωμά: τροφική δηλητηρίαση από διάφορα μικρόβια όπως Σαλμονέλα, Καμπυλοβακτηρίδιο, Κολοβακτηρίδιο, Κλωστρίδιο, Λιστέρια, Σταφυλόκοκκος, Τοξόπλασμα. Οι τροφικές δηλητηριάσεις παρουσιάζουν διάρροιες, κοιλιακό άλγος, εμετούς, πυρετό κ.α.. Μπορεί να είναι και θανατηφόρες. Μεγάλο πρόβλημα επίσης στην Ελλάδα στα ωμά κρέατα είναι ο Εχινόκοκκος.

9) Πατατάκια, γαριδάκια και λοιπά σνακς. Συντηρητικά, χρώματα, πολύ αλάτι και ζάχαρη βρίσκονται σε αυτά τα φαγητά. Δεν πρέπει να συμπεριλαμβάνονται τόσο στην διατροφή την δική σας, όσο και του σκύλου.

10) Σταφύλια και σταφίδες. Πρέπει να αποφεύγονται ακόμα και σε μικρές ποσότητες γιατί προκαλούν οξεία νεφρική ανεπάρκεια και θάνατο.

About these ads

Ενέργειες

Information

151 responses

20 06 2011
ΝΑΥΣΙΚΑ

τρωνε τα σκυλια σκυλια; το ειδος τους?

20 06 2011
ktiniatros.vs

Φυσιολογικά δεν τρώνε σκυλιά. Εκτός αν τους δώσουμε σκυλίσιο κρέας μαγειρεμένο. Όπως και οι άνθρωποι, μπορούν να φάνε κρέας σκύλου αν είναι μαγειρεμένο και δεν ξέρουν τι τρώνε.
Κανιβαλισμός βέβαια μπορεί να υπάρξει σε περίπτωση λιμού, όπου ένας σκύλος θα φάει οτιδήποτε προκειμένου να μην πεθάνει απο πείνα.
Επίσης ένας σκύλος μπορεί να γίνει κανίβαλος αν εκπαιδευτεί έτσι από κουτάβι.

5 01 2014
t.k

kalispera ithela na rotisw an o skulos lisaksi an fai omo kotopoulo;
rotao giati vrika mia fagomeni kota stin avli mou tin efre o skulos mou

6 01 2014
ktiniatros

Όχι, δεν θα λυσσάξει.

8 07 2011
n.maria

Και τι μενει για να φανε δηλ?Αερα? :-/

8 07 2011
Ktiniatros.vs

Υπάρχουν πολλά που μπορεί να φάει ένας σκύλος. Τα παρακάτω είναι κάποια από τα πιο συνηθισμένα στην κουζίνα μας.

Κρέας, κοτόπουλο, ψάρι, κουνέλι, γαλοπούλα: ψητά /βραστά.
Γιαούρτι, τυρί (όχι πολύ λόγω αλατιού).
Αυγό βραστό (κατά προτίμηση μελάτο).
Ρύζι, μακαρόνια, φιδές, κριθαράκι, πλιγούρι, χυλοπίτες.
Φασόλια,ρεβύθια, φάβα, φακές και άλλα όσπρια.
Ντομάτα, αγγούρι, μαρούλι, μπρόκολο, καρότο, πατάτα βραστή.
Ελαιόλαδαο ωμό.
Ξηρή τροφή σκύλου.
Φρούτα σε μικρή ποσότητα.

28 01 2013
Alexandra

emena o skilos m einai panfagos alla ts kroketes tou sketes dn ts troei ektos an einai poli peinasmenos

28 10 2013
meggie

καλημερα,μολις αποκτησαμε ενα σκυλακι 2 μηνων περιπου κ θα ηθελα να μου πειτε αν μπορουμε να του δινουμε κοτοπουλο βραστο με ρυζι κ λαχανικα,κ ποια λαχανικα.η ρατσα του ειναι τερριε κανις.ευχαριστω!

28 10 2013
ktiniatros

Ναι, μπορείτε. Λαχανικά όλα. Αποφύγετε σπανάκι, μαρούλι. Κρεμμύδι και σκόρδο σε μικρές ποσότητες και όχι κάθε μέρα.

5 03 2015
Vaggelis Ioakim

και το γάλα όμως δεν το κόβουμε πότε τουλάχιστον γιατρέ μέχρι να πάει 12 μηνών… εγώ έχω ένα πιτ μπουλ 8 μηνών 33 κιλα τερας το γάλα δεν το έχω κόψει…..

10 09 2011
ninamm91

ΕΓΩ ΕΧΩ ΕΝΑ ΣΚΥΛΑΚΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΟΥ ΤΗ ΧΑΡΙΣΑΝΕ! ΕΧΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΚΟ ΣΥΝΗΘΙΟ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΦΑΓΗΤΑ.ΘΑ ΦΑΕΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΡΩΩ ΕΓΩ..ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΘΟΜΑΙ ΚΑΙ ΤΡΩΩ ΑΦΟΥ ΤΗΣ ΒΑΖΩ ΠΡΩΤΑ ΣΕ ΕΚΕΙΝΗ ΝΑ ΦΑΕΙ ΕΡΧΕΤΕ ΣΥΝΝΕΧΟΣ ΚΟΝΤΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΤΗΝ ΤΑΙΣΩ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΦΑΙ ΤΙΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ..ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ??…ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΔΕΝ ΤΡΩΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΗΝ ΞΗΡΑ ΤΡΟΦΗ

10 09 2011
ktiniatros

1)Δεν θα τρώει ποτέ πριν από εσάς. Πάντα μετά από εσάς ή σε άσχετη ώρα με εσάς.
2)Όταν τρώτε εσείς, καλύτερα να την έχετε σε άλλο δωμάτιο για να μην σας δημιουργεί ενοχές, να μη μαθαίνει να «ζητιανεύει», αλλά και για να μην παράγεται γαστρικό οξύ από την μυρωδιά και την όψη του φαγητού και της δημιουργήσει γαστρίτιδα στο μέλλον.
3)Θα της βάλετε το φαγητό της στο πιάτο, αυτό που εσείς αποφασίσετε ότι πρέπει να τρώει. Θα αφήσετε το φαγητό στο πιάτο για περίπου μισή ώρα. Καλύτερα να μείνετε στο ίδιο δωμάτιο, αλλά πιο μακριά από το πιάτο. Κάποια σκυλιά θέλουν την παρουσία του αφεντικού για να φάνε. Αν φάει, έχει καλώς. Αν δεν φάει, πάρτε το φαγητό και μην της δώσετε κάτι άλλο. Μόνο νερό να έχει πάντα. Μετά από κάποιες ώρες, ξαναβάλτε το πιάτο για μισή ώρα. Κάποια στιγμή θα πεινάσει και θα φάει. Σε μερικές ώρες, την άλλη μέρα, την παράλλη…Κάπια στιγμή θα φάει. Κανένα ζώο δεν αυτοκτονεί. Αν υποκύψετε και της δώσετε κάτι άλλο από αυτά που θέλει αλλά δεν πρέπει, το χάσατε το παιχνίδι. Θα μάθει ότι αν δεν φάει το φαγητό της, υπάρχει κάτι καλύτερο.
Για περισσότερες πληροφορίες ρωτήστε έναν εκπαιδευτή σκύλων.

4 11 2011
AGI

καλησπέρα
μια ερώτηση θα ήθελα να κάνω.εγώ πλέον μαγειρεύω στα 2 σκυλιά μου.κοτόπουλο ή λουκάνικα με μακαρόνια,συκωτάκια πουλιών και τέτοια..αλλά δεν ξέρω πόση ποσοτήτα είναι η σωστή.δεν βάζω αλάτι και μπαχαρικά μόνο ελαιόλαδο ωμό δικό μου.τα ζυμαρικά νομίζω τα παχαίνουν και παντα είναι περισσοτερα από το κρέας.έχετε να μου προτείνεται καποιες ποσότητες.είναι και τα δυο ενηλικα.

5 11 2011
ktiniatros

Καλά κάνετε και βάζετε ελαιόλαδο και όχι μπαχαρικά. Να αποφεύγετε τα λουκάνκα καθώς έχουν πολύ λίπος και λίγη πρωτεϊνη. Σας γράφω 2 συνταγές, αλλά δε μπορώ να πω με ακρίβεια πόσο πρέπει να τρώνε γιατί εξαρτάται από τον μεταβολισμό τους, το πόσο κινούνται, το μέγεθός τους κλπ. Αυτό θα το ρυθμίσετε εσείς βλέποντας πόσο παχιά ή αδύνατα είναι.

1) 2 φλιτζάνια κοτλοπουλο (βραστό ή ψητό) ή 2 φλιτζάνια κόκκινο κρέας (βραστό ή ψητό)
4 κουταλάκια γλυκού ελαιόλαδο
6 πατάτες βραστές
6 καρότα (βραστά ή ωμά)
σέλινο

2) 2 φλιτζάνια κοτόπουλο (βραστό ή ψητό)
1 φλιτζάνι ρύζι ή μακαρόνια ( μετρημένα πριν το βράσιμο)
1 φλιτζάνι λαχανικά βρασμένα (καρότα, φασολάκια, αρακάς, σπανάκι, πατάτα)
ελαιόλαδο

10 12 2011
κωνσταντινος

καλημερα
εχω ενα γιαπωνεζικο σπιτς και μια χελωνα μικρη ενα βραδυ που γυρισα απο τη δουλεια διαπιστωσα οτι η χελωνα ειχε εξαφανιστει χωρις να εχει τη δυνατοτητα να φυγει απο μονη της υπαρχει περιπτωση να την εχει φαει ο σκυλος και αυτο τι μπορει να σημαινει για το χαραχτηρα του σκυλιου..

ευχαριστω

10 12 2011
ktiniatros

Ναι, υπάρχει περίπτωση να την έχει φάει ο σκύλος. Δεν είναι σπάνιο ένας σκύλος να αποφασίσει να παίξει δαγκώνοντας μια χελώνα ή και να την φάει μετά, ακόμα και αν είναι στο ίδιο σπίτι πολύ καιρό. Δεν σημαίνει τίποτα ιδιαίτερο για τον χαρακτήρα του, κάθε σκύλος θα μπορούσε να το κάνει.
Πάντως ψάξτε καλά, πριν τον ενοχοποιήσετε. Και μην τον τιμωρήσετε, γιατί δεν θα καταλάβει τον λόγο.

17 12 2011
AGI

Καλησπέρα και παλι,
πριν λιγες μερες ο σκυλος μου ο ενας (5 χρονων) το εσκασε.μετα απο 5 ημερες γυρισε.την επομενη μερα που γυρισε αρκετες ωρες μετα απο το φαγητο βρηκα εμετο στον χωρο του κ σκεφτηκα να τον παρακουλουθησω λιγο πιο προσεκτικα.την ιδια μερα ετρωγε χορτα,κατι που το κανει σπανια.την επομενη μερα βρηκα παλι εμετο κ οταν εκανε την αναγκη του παρατηρησα βλεννα και λιγο αιμα.για δυο μερες ηταν ετσι.εχθες και προχθες ηταν καλα,συνεχιζε να τρωει χορτα αλλα ουτε εμετο,ουτε αιμα.σημερα το απογευμα ομως η διαθεση του ηταν πεσμενη για πρωτη φορα, και δυστυχως ειχε παλι αιμα και βλεννα.επειδη ειναι Σαββατο ειπα να μην ενοχλησω τον γιατρο του αλλα τωρα ανησυχω. προσωπικα πιστευω οτι κατι εκανε τις μερες που ελειπε,κατι κολλησε.εαν περιμενω μεχρι την Δευτερα να τον παω στο γιατρο,πιστευετε οτι θα ειναι εις βαρος του σε μεγαλο βαθμο?οι μερες που περασαν- απο την ημερα που εφυγε μεχρι σημερα -ειναι 12.Φετος εμβολιο δεν εχει κανει ακομη γιατι δαγκωσε τον γιατρο και δεν καταφεραμε να του κανουμε.χαπια για παρασιτα πηρε τον αυγουστο.
ευχαριστω

18 12 2011
ktiniatros

Ακόμα και αν δεν έχι κάνει εμβόλιο, διατηρεί κάποια ανοσία. Μην φοβάστε από αυτό. Δε νομίζω ότι αν περιμένετε μέχρι την Δευτέρα διατρέχει κίνδυνο το ζώο, εκτός αν συνεχιστούν κατά πολύ οι εμετοί. Καλό θα είναι να μην το ταϊσετε για 12-24 ώρες.Δε μπορούμε να γνωρίζουμε τί συνέβη όσο έλειπε. Συχνό είναι να τρώνε διάφορα έξω που προκαλούν ερεθισμούς στο πεπτικό σύστημα. Παρ’ολα αυτά, συμβουλευτείτε το κτηνιάτρό σας, για οποιοδήποτε άλλο ενδεχόμενο.

4 01 2012
LeNA

Είναι κρίμα οι κτηνίατροι να μην υποστηρίζουν την BARF ως τρόπο διατροφής. Παγκόσμιοι διατροφολόγοι κατοικίδιων ζώων και κτηνίατροι έχουν κάνει εκτενείς έρευνες για τα ωμά. Και φυσικά δε βγαίνει ο λύκος στο σκυλί και φυσικά δεν παθαίνει κάτι στο στομάχι του.Είναι μία απόλυτη διατροφή που τείνει στην φυσική διατροφή του σκύλου.Και μη μου πείτε οτι ο σκύλος στη φύση βρίσκει ξηρά τροφή έτοιμη στο μπολάκι!!! Εγώ προσωπικά δεν barfάρω το σκύλο μου, λόγω του ότι δεν προλαβαίνω να του ετοιμάζω τα γεύματα,αλλά του δίνω ξηρά τροφή.(την καλύτερη κατά την άποψή μου).Όμως αποδέχομαι απόλυτα την barf ως διατροφή, την υποστηρίζω απόλυτα και έχω διαβάσει για αυτή. Ο δικός μου που τρώει σαν σνακ ΩΜΑ ΚΟΚΚΑΛΑ τυχαίνει να έχει ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ δόντια,σχεδόν κουταβίσια και είναι 3 χρονών και χαίρει άκρας υγείας.Και ο κτηνίατρος μου το συνιστά ανεπιφύλακτα!

8 01 2012
f.m.

Με αφορμή την παραπάνω αναφορά θα ήθελα να σας παρακαλέσω πολύ να με βοηθήσετε σε ένα πρόβλημα που έχουμε με τον σκύλο μας.Πρόκειται για ένα μεγαλόσωμο σκυλί (μάλλον καυκάσιο ημίαιμο) εξαιρετικής νοημοσύνης.Αυτές τις ημέρες από λάθος συνενόησης κατανάλωσε περισσότερη ποσότητα κοκκάλων (κάτι που το συνήθιζε παρά την προσφορά άλλης τροφής).Παρουσίασε δυσκοιλιότητα και τον πήγαμε στο γιατρό, όπου αφού του έγινε αναισθησία του αφαιρέθηκε κάποια ποσότητα κοπράνων. Ακολουθεί αγωγή (αντιβίωση) αλλά δεν τα έχει καταφέρει να αφοδεύσει ακόμα (2-3 μέρες) παρόλο που δείχνει καλύτερη η διάθεσή του.Τι να κάνουμε; Πόσο να περιμένουμε; Πώς να το βοηθήσουμε; (Οι καιρικές συνθήκες είναι πού δύσκολες-κρύο και χιόνι παντού). Παρακαλώ ΒΟΗΘΕΙΑ!

8 01 2012
ktiniatros

Υπάρχουν αγωγές που βοηθούν στην αφόδευση: καθαρτικά, γάλα μαγνησίας, κλύσμα. Ρωτήστε τον κτηνίατρό σας τί να χορηγήσετε και σε ποια ποσότητα. Η τυχαία επιλογή κάποιας αγωγής μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα, όπως ρήξη εντέρου.
Να έχει νερό στην διάθεσή του και να τρώει μαλακές τροφές αυτόν τον καιρό. Για παράδειγμα μπορείτε να προσθέσετε βραστά λαχανικά ή νιφάδες βρώμης στην διατροφή του. Το ελαιόλαδο στην τροφή βοηθάει. Επίσης η άσκηση είναι σημαντική, πρέπει να κινείται.
Το ότι έχει καλή διάθεση είναι θετικό. Αν το δείτε να «πέφτει», επικοινωνήστε με τον κτηνίατρο χωρίς καθυστέρηση.

9 01 2012
f.m.

Σας ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκρισή σας.
Θα ακολουθήσουμε τις συμβουλές σας. Τις έχουμε ανάγκη.
Σας ευχαριστώ και πάλι.

16 01 2012
giannis

geia sas psaxno gia kamia sintagi gia skilous na tin ftiaxno ego na tou dino pou kai pou mia fora kai an tin vdomada gia na kanei kamia alagi apo tis kroketes pou ksero einai to kaliteo gia to skilo mou eixan pei kokkala me makaronia brasmena mazi kai tou ta dinis alla panta sigkegrimeni posotita giati kindinbi gia paxisarkia kai den ksero amma einai sosti episis gia ta glika ton fovame gia tiflosi kai etsi dn tou dino doksa to 8eo to kaneis dodeka xronia den exei pa8i kati tora omos pira ena mpokser me kinigoskilo kai einai ena xronon peripou kai leo na tou kano kai diforetika fagita pou kai pou an exete kamia gnomi i kamia sintagi 8a ei8ela poli na ma8o eyxaristo

17 01 2012
ktiniatros

Γεια σας. Αν κοιτάξετε λίγο παραπάνω, κάποιος με το όμομα AGI έκανε μια παρόμοια ερώτηση. Η απάντηση είναι η ίδια και για σας.

18 01 2012
kiki

γεια σας εχω ενα σκυλακι αρσενικο γιορκσαιρ μινι 2.800 κιλα. 14 μηνων κοιμαται μαζι μου στο δωματιο του εχω κανει ολα τα εμβολια/χαπακια αμπουλες κτλ…παρακολουθειται καθε 2 εβδομαδες περιπου απο γιατρο κτλ.

θέλω να ρωτησω εγω μολις το βγαζω βολτα μολις γιριζω σπιτι του σαπουνιζω ποδαρακια ποπο γεννητικα οργανα με ζεστο νερακι και βγαζω τονους μαυριλας απο τους δρομους μετα το στεγνωνω με πιστολακι και κοιμομαστε μαζι..υπαρχει περιπτωση να κολλισω τιποτα????????/ ανυσηχω για σταφυλοκκοκο και αχινοκοκο κ τοξοπλασμα γενικα σοβαρα νοσηματα για τον ανθρωπο να μην μπορω να κανω παιδια κτλ..

18 01 2012
kiki

και κατι ακομη υπαρχει καποιο καλο σαμπουαν κρεμα κατι για να μαλακωσει η τριχα του…και αν φας τριχα κινδυνευω? λογικα αν και δεν μαδαει…ολο και καποιεσ θα εχω φαει….ευχαριστω πολυ..

22 01 2012
ktiniatros

Μην ανησυχείται. Από την στιγμή που παίρνει χάπια για παράσιτα, δεν έχετε φόβο να κολλήσετε εχινόκοκκο ούτε κάποιο άλλο παράσιτο εντερικό. Από τοξοπλασμα μην φοβάστε από σκύλο. Ο σταφιλόκοκκος είναι ένα μικρόβιο που υπάρχει παντού ακόμα και στο δικό μας το δέρμα φυσιολογικά. Πρόβλημα δημιουργειται αν μολυνθεί κάποια πληγή από αυτόν. Γι αυτό βάζουμε αντισηπτικό σε πληγές.
Από τρίχες δεν έχετε επίσης φόβο. Και μην ανησυχειτε για παιδιά, δεν θα υπάρξει πρόβλημα τεκνοποίησης επειδη έχετε σκύλο.
Γενικά, από την στιγμή που τηρείτε στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής όπως πλήσιμο των χεριών σας πριν το φαγητό, δεν θα έχετε κάποιο πρόβλημα.
Για σαμπουάν ρωτηστε τον κτηνιατρό σας.

9 02 2012
nancy

geia sas exo mia skilitsa 2.5 minon kai simera gia polu ora ekane emeto sinexomena.. e afou ebgale oti trofi ixe arxise na bgazi kati aspro ston emeto tis… o ktiniatros leipei kai thelo na mou peite esis ti mporei na epatheee

9 02 2012
ktiniatros

Παρακαλώ, δείτε το ταχυδρομείο σας.

10 02 2012
nancy

sas euxaristo polu gia tin simvouli!! i skilitsa m ine idi mia xara!!!

2 02 2013
kwnstantinos giannelos

na to dw kai egw to mail giati ekane kai o dikos mou aspro emeto se ligi posothta alla eixe adeio stomaxi. ellhnikos poimenhkos 5 mhnwn.
\

16 03 2014
Αντώνης

καλημερα σήμερα μου έκανε λίγο ασπρο εμετό 2 φορές! μπορείτε να μου πείτε τι μπορεί να συμβαίνει? τα κακά του είναι κανονικά και η διάθεση του κανονική. μόνο αυτό παρατήρησα ευχαριστώ εκ των προτέρων!γαλλικό μπουλντογκ είναι ο σκύλος

29 02 2012
elenh

geia sas exo provlhma to skili mou troei auga apo tis kotes pos mporo na kopso auth th sunh8eia???

5 03 2012
ktiniatros

Δε νομίζω ότι μπορείτε να σταματήσετε ευκολα έναν σκύλο από το να τρωει τα αυγά από τις κότες. Όποτε τα βρει μπροστά του, θα τα φάει. Γι’αυτό εμποδίστε του την πρόσβαση στη φωλιά με πλέγμα ή με όποιον άλλον τρόπο.
Κάτι άλλο που μπορείτε να δοκιμάσετε είναι να αλείψετε αυγά με κάποια ουσία με άσχημη γεύση. Μετά από κάποιες δοκιμές πιθανόν να μην τα πλησιάζει όταν τα βλέπει.
Για περισσότερες συμβουλές απευθυνθείτε σε κάποιον εκπαιδευτή σκύλων.

31 03 2012
ktiniatros

Παρακαλώ, στείλτε μου mail με λεπτομέρειες.

31 03 2012
ktiniatros

Παρακαλώ, στείλτε μου mail με το πρόβλημα και για τί σκύλο προκειται (ηλικία, ρατσα, κατάσταση υγειας).

2 04 2012
κτινιατρος
2 04 2012
ktiniatros

παρακαλώ στείλτε mail στην διευθυνση ktiniatros.vs@gmail.com

2 04 2012
ktiniatros

Παρακαλώ στείλτε mail στην διευθυνση ktiniatros.vs@gmail.com

24 05 2012
Χαριτινη

Εχω ενα μικρο κουταβι ειναι περιπου 6,5 εβδομαδων. οταν το πηρα (5 εβδομαδων) του εδωσα γαλα κατσικας και ξηρα τροφη βουτηγμενη στο γαλα και μου εκανε διαρροια.Του εκοψα λοιπον το γαλα και συνεχησα με απλη βρεγμενη ξηρη τροφη,αλλα εδω και δυο μερες μου κανει εμετους και διαρροια! του δινω τωρα κονσερβα για σκυλια και δεν ξερω την αντιδραση του… τι να κανω?

28 05 2012
ktiniatros

Πηγαίνετε το κουτάβι σε κτηνίατρο. Αν είναι ιογενής γαστρεντερίτιδα είναι σοβαρό.

30 05 2012
maria

Kalispera exo ena germaniko spitz 6 minon to problima einai oti madaei iperbolika ti prepei na kanw? ti xtenizo kathimerinos kai tis bazo kai ligo ladaki sti trofi tis ala to problima sinexizete…

28 07 2012
Κώστας Ζυρίνης

Έχω ένα μικρόσωμο θηλυκό ημίαιμο που φέρνει προς γκριφόν. Έχει τη συνήθεια να «λερώνει» σ’ ένα συγκεκριμένο σημείο της αυλής παρά το ότι την βγάζω βόλτα καθημερινώς, την ίδια περίπου ωριαία, στο παρακείμενο παρκάκι. Την ταΐζω πρωί, πριν από τη βόλτα. Μήπως πρέπει ν’ αλλάξω την ώρα της διατροφής της;

11 08 2012
mortis

kalhspera phra ena giork sair shmera 45 hmerwn ti prepei na tou dwsw gia faghto;;;;;

10 09 2012
konstantina

καλησπερα σας!εχθες υιοθετησα ενα αδεσποτο ημιαιμο πανεμορφο λαμπραντορ μαλλον διασταυρωμενο με ποιντερ..μετα απο ενα μεγαλο ταξιδι εκανα το λαθος να τον αναγκασω να κανει μπανιο με αποτελεσμα να μην τον πλυνω καλα και να φοβαται απιστευτα πολυ το νερο.υπαρχει καποιος τροπος να τον κανω με ομορφο τροπο να αγαπαει το νερο?πρεπει να τον καθαρισω απο τυχον βακτηρια που εχει πανω του μιας και θα ζει μεσα στο σπιτι μαζι μου….

1 10 2012
Σάββας

Πατάτες βραστες κάνει να φάει ο σκύλος;

9 07 2013
kwnstantina

ναι,μονο βραστη μπορει να τρωει..

8 10 2012
ΧΡΗΣΤΟΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΕΧΩ ΕΝΑ ΛΑΜΠΡΑΝΤΟΡ 9 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑΚΙ…!ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΚΑΚΙΑ ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΝΑ ΚΥΝΗΓΑΝΕ ΚΟΤΕΣ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΑΚΙ…ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΟΨΩ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΥΝΗΘΕΙΑ….?ΕΠΙΣΗΣ ΝΟΜΙΖΩ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΧΩ ΠΙΑΣΕΙ ΣΤΑ ΠΡΑΣΑ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΝΙΞΕΙ ΚΑΝΑ 2 ΚΟΤΕΣ ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ…?

8 10 2012
ktiniatros

.

15 10 2012
errikos

Γεία σας έχω ένα τσοπανόσκυλο περίπου 3 μηνών το σκυλάκι φένετε σαν να έχει πεσει σε λύθαργο αρνήτε τροφή κάνει συνεχώς διάροια σε σκουρόχρωμο χρώμα και του δίνω με σίριγγα με εντολή κτηνίατρου αντιβίωση amoxlil του δίνω τσάι και χαμομήλι και και λίγο κοτόπολο αλλα με το ζόρι και αυτο το σκυλάκι πίνει νερό μόνο του τώρα ο κτηνίατρος μου είπε να πάρω ένα φάρμακο για να σταματήσει η διάροια το ercefuryl τι άλλο να κάνω για να μην βάσανίζετε το κακόμοιρο το ζωάκι ??

15 10 2012
ktiniatros

. amoxil . ercefuril. !

6 12 2012
mina

kalispera.exw ena boxer 2 minwn.h trofh ths einai h royal canin gia koutabia.mou eipan se ena geuma na anakateuw ligo wmo ladi giati tis kanei kalo .isxyei:?episis xreiazete xapakia asbestiou h den einai aparaitito?euxaristw

7 12 2012
ktiniatros

Πολύ καλά κάνετε με το λάδι. Ασβέστιο δεν χρειάζεται, γιατί η τροφή που δίνετε έχει μέσα την απαραίτητη πόσότητα για την ηλικία του.

6 12 2012
Santy

καλησπέρα.
Θα ήθελα να συμπληρώσετε στα απαγορευμένα φαγητά για σκύλους και τα ΣΤΑΦΥΛΙΑ…..έχασα το μαλτεζάκι μου σε ηλικία 4 χρονών από σταφύλια…προκαλούν νεφρική ανεπάρκεια κάτι το οποίο δε γνώριζα και όπως διαπιστώνω δεν το γνωρίζουν και ο περισσότεροι που έχουν σκυλιά….από ότι διάβασα το ποσοστό θνησιμότητας από σταφύλια είναι 40-50% ανεξαρτήτου ράτσας, μεγέθους και ηλικίας.
Ευχαριστώ

7 12 2012
ktiniatros

Βεβαίως θα το προσθέσω. Οι τροφές που αναφέρω δεν ειναι οι μόνες που δημιουργούν προβλήματα, αλλά οι πιο συχνές που συνάντησα. Θα συμπληρώσω όμως και για τα σταφύλια και τις σταφίδες από την στιγμή που σας συνέβη να χασετε τον σκύλο σας.

9 12 2012
ANTONIS

gia sas exo ena boxer 2 minon tou pira trofi ACANA LARGE PUPPIE BREEZE KAILOGO OTI IXE SKOULIAKIA MU IPE O KTINIATROS NA TOU DOSO KATI KONSERVES GIA NA STAMATISOUN TI DIAROIA STI TRITI MERA TOU ESMIXA TI TROFI ME TI KONSERVA KAI EKANE DIAROIA ENO PRIN TOU TA SMIXO TA KOPRAA TOU ITANE PIO SFIXTA

11 12 2012
ktiniatros

. , , .

10 03 2015
Σωτη Γεωργιαδου

Και σταφιδες φυσικα

27 12 2012
samaras angeliki

o skulos mou simera efage omo kreas . ti mporo na kano .exei kanei eukilia kai den exei ore3i .
euxaristo

30 12 2012
ktiniatros

24 , . , .

27 12 2012
samaras angeliki

otan ton bgazo bolta troi polla mirmigkia kai diafora tetia .mporei na pa8ei kati ?

30 12 2012
ktiniatros

, . , . , .

27 12 2012
samaras angeliki

στην περιοχη που μένω ακούγετε «λίσα των σκύλον » τι ειναι αυτο και τι μπορει να προκαλεσει στον σκυλο μου . μπορω να το αντιμετοπισω? ευχαριστω

30 12 2012
27 12 2012
samaras angeliki

αγοραζαμε κοκαλα απο το pet shop με λιγο κρεατακι έπανω ειναι καλα αν οχι τι μπορει να προκαλεσουν

8 01 2013
eleana

Καλησπερα.
Εχω ενα καθαρόαιμο Σιβηρικο Χασκι στο οποιο δινω μονο ( οσο καλητερη μπορω ) ξηρα τροφη. Αν στην ξηρη τροφη βαλω λιγο ελαιολαδο θα του κανει καλο?? Εχω ακουσει πολλα και ο καθενας λεει τα δικα του οποτε η συμβουλη σας θα βοηθουσε. Ευχαριστω.

8 01 2013
ktiniatros

, . .

9 01 2013
ktiniatros

Βάλτε, μόνο καλό κάνει. Ωμό.

13 01 2013
John.ioannidis

`kalhspera, exo ena galiko buldog kai auti ti stigmi einai 16 minon. apo ton 5 mina k meta to sklili arxise na kanei emeto meta to fagito kai tis perisoteres fores meta to nero dld meta to nero panta kanei emeto to exo paei se polous giatrous kapoioi mou lene den exei tpt kapoioi mou edosan xapia na tou doso k kapoioi to ekanan emvolia, pleon exo arxisei na tou dino nero k faei me to metro dioti to skuli mou sinexizei na kanei emeto kai anisixo deontos ean kapoios mporei na me voitheisei parakalo na mou grapsi. euxaristro

14 01 2013
ktiniatros

Παρακαλώ, τις ερωτήσεις σας να τις στέλνεται στο e-mail ktiniatros.vs@gmail.com Ευχαριστώ.

13 02 2013
Μέσος ιδιοκτήτης και επιλογή τροφής - Page 15

[…] ένα ελαφρύ βράσιμο έπεσα πρώτο-πρώτο πάνω σε αυτό: Τι ΔΕΝ πρέπει να τρώει ο σκύλος σας. Είναι άρθρο κτηνιάτρου. Ξέρω ότι οι απόψεις πάνω σε […]

15 02 2013
johnnieg76

Κροκέτες μπορεί να τρώει ο σκύλος; και αν ναι επισημανέ μας τι περιέχουν ακριβώς οι κροκέτες;

17 02 2013
ktiniatros

Ναι, μπορεί. Το τί περιέχουν αναγράφεται στις συσκευασίες.

19 02 2013
lianaki3

Καλησπέρα θα ήθελα και εγώ με τη σειρά μου να σας ρωτήσω κάτι. Εχω ένα κουταβάκι 2,5 μηνών. έχει κάνει μόνο το πρώτο του εμβόλιο αλλά το βγάζω έξω γιατί από τώρα έχει μάθει να τα κάνει έξω. του εχω αγοράσει μια πολύ καλή τροφή και ούτε μαδάει αλλα ούτε κανει διάρρoια. αλλα δεν την τρώει. του την έχω ανακατέψει με μια του εμπορίου αλλα και πάλι δεν την τρώει με όρεξη. είπα να του βάζω μαζι με το φαγητό του γιαουρτάκι Junior. αλλά μισή κουταλία του γλυκού. και μια φορά τη μερα. είναι κακό για το κουτάβι??? μεθαύριο θα κάνει και το δεύτερο πενταπλό του εμβόλιο.

23 02 2013
ktiniatros

Δεν κάνει κακό το γιαούρτι. Το junior δεν ξέρω τί είναι. Ελπίζω να μην έχει ζάχαρη ή αρώματα. Παρακαλώ, στέλνετε τις ερωτήσεις σας στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

22 02 2013
cookieblog9

Είχα αφήσει σε ενα τραπεζάκι ενα πιάτο με 5 πολυ μικρά πόδια καλαμαρακια τηγανισμενα και ελάχιστες πατάτες τηγανισμενεσ με αλάτι …υπάρχει περίπτωση να πάθει λύσσα η κάτι άλλο το σκυλάκι μου …; Ειναι ενα μαλτεζακι 6 χρόνων και Επισεις πίνει συχνά νερό μετά απο αυτα που έφυγε…

23 02 2013
ktiniatros

Μπορεί να έχει υδαρή κόπρανα με λίγη βλέννα, ίσως κάποιον εμετό ή και τίποτα απολύτως. Λύσσα δεν παθαίνει. Η λύσσα μεταδίδεται μόνο με δάγκωμα. Παρακαλώ, στέλνετε τις ερωτήσεις σας στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

17 03 2013
Γιώργος Κοντος

Παρακαλώ να μου πείτε τι κάνω όταν δεν τρώει το σκυλάκι μου ειναι στους μήνες 8 pincer και δεν εχει ορεηη

26 04 2013
thomas panagiotou

Exo ena galliko bulldog 2,5 minon… tu pira tin cannin junior..tin proti mera pu to pira tora dld stin ilikia pu ine to pira tu edosa toso polu pou to kaimeno to xerase…meta itn ligo idiotropo me tin trofi..mia tin etroge etsi mia tin etroge muliasmeni!alli fora katholou..meta to skilaki egafe ena megalo kommati panas kai paralila to vrady tu xa dosi feta… to skili gia misi mera ixe diaria emeto (ekane 2 fores) to piga se ktiniatro ola kala…apo ki k pera tu edina rizaki me kotopoulo kai tora me tin trofi exo polu megalo problima.tin troi ligo h k katholou!! ti na kano??? k gnk to skili ores ores exis diathesi ores ores katholou..afu anisixo mipos exei kati!!! ute kefali dn sikoni otn tu milame

10 06 2013
Kostantina

Ta kokkala tou kotopoulou prokaloun fagoura ke trixoptosi sta pekinoua???

10 06 2013
ktiniatros

Όχι. Αλλά μην δίνετε για τους λόγους που αναφέρθηκαν στο άρθρο.

11 06 2013
θα μας τρελανουν?(barf)

[…] https://ktiniatros.wordpress.com/2011…λος-σας/ διαβαστε το 2 και το 8.εσεις του ταιζετε τα σκυλια σας barf ειχατε κανενα περιστατικο? Απάντηση   Tweet !function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src="//platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");   […]

12 06 2013
γιαννης

εχω ακιτα 2χρονων χανει τριχα σε τουφες ο γιατρος λεει η τροφη του εχει κανει τα εμβολια και του δινω πλεων μονο κροκετες αλλα τι ιδιο τι να κανω

12 06 2013
xristos

geia sas exw ena altez 14minvn exe kanei 4 fores kitrino emeto mesa se dyo wres ti na kano??

23 06 2013
katerina kar

Γεια σας! Το σκυλακι μ εφαγε ενα πουλι.. το βρηκα νεκρο και ξεπουπουλιασμενο στο μπαλκονι μου! υπαρχει κινδυνος να κολλησει καποια ασθενεια και γενικοτερα να εμφανισει οτιδηποτε? δν ξερω πριν ποσεσς ωρες το εφαγε αλλα πριν λιγο που γυρισα τον βρηκα ευδιαθετο και μια χαρα! απαντηστε οσο το συντομοτερο δυνατο σας παρακαλω! ευχαριστω

9 07 2013
snowlyjam

hello

23 07 2013
Cezar

Καλησπέρα.
Διαβάζοντας σχετικά με την κατανάλωση κοκκάλων έχω μπερδευτεί πολύ.
1η άποψη:Απαγορεύεται κάθε είδους κόκκαλο.
2η άποψη:Δίνουμε βρασμένα κόκκαλα για αποφυγή σαλμονελας.
3η άποψη:Δίνουμε ωμά κόκκαλα γιατι τα βρασμένα σκληραίνουν και γίνονται επικίνδυνα.
Εγώ τί να κάνω? θέλω να πάρει ο σκύλος μου μερικά κιλά γιατί είναι αδύνατος.Είναι μποξερ και είναι 36kg.
Σκέφτηκα να του δώσω φτερούγες και λαιμούς απο κοτόπουλο βρασμένα.
Ποια είναι η δική σας γνώμη.?
Ευχαριστώ.

23 07 2013
ktiniatros

Υπάρχουν όντως διαφορετικές απόψεις όσων αφορά την κατανάλωση κοκάλων. Όπως και να έχει όμως, στην δική σας περίπτωση δεν θα βοηθήσει. Τα κόκαλα δεν θα δώσουν βάρος στον σκύλο σας. Για βάρος χρειάζεται πρωτεΐνες και υδατάνθρακες καθώς και λιπαρά(λάδι). Οι φτερουγες κοτόπουλου έχουν ελάχιστο κρέας και πολύ κόκαλο. Οι λαιμοί έχουν επίσης ελάχιστο κρέας και χόνδρους που είναι καλύτεροι από τα κόκαλα. Μπορείτε να τα βράζεται και να δίνεται την σούπα χωρίς τα κόκαλα, βάζοντας μέσα κροκέτες. Το καλύτερο βέβαια ιθα ήταν να έτρωγε ψαχνό κρεας/κοτόπουλο/αυγό με ρίζι/μακαρόνια.

25 07 2013
Cezar

Σας ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.

23 07 2013
ktiniatros

Παρακαλώ στέλνετε τις ερωτήσεις σας με email.

25 07 2013
γιώργος

Και τότε τι υπάρχει το σαιτ;;; είναι κακό να δίνουμε πληροφορίες και να δούμε κάτι που μπορεί να μας φανεί χρήσιμο;; ή μήπως ψάχνουμε περισσότερο κέρδος για το ιατρείο μας;
κάποιες ερωτήσεις μου έχουν απαντηθεί χωρίς καν να μπω στο κόπο να γράψω! Πάτε να κάνετε κάτι καλό…. μη το ισοπεδώνετε… email στέλνω και στο κτηνίατρο που το πάω…

25 07 2013
ktiniatros

Αυτός ο οποίος ισοπεδώνει την προσπάθειά μου είναι άτομα σαν έσας. Για πληροφόριση των αναγνωστών μου λοιπών, σας λέω ότι δεν είμαι καν κάτοικος Ελλάδας για να ψάχνω πελάτες. Βλέπετε κάπου διεύθυνση κτηνιατρείου; Ούτε το όνομά μου δεν είχα στο μπλογκ μέχρι πρόσφατα και το έβαλα γιατί με ρωτούσαν στα emails με ποιον συνομιλούν και πολύ καλά έκαναν.
Ο χώρος για τα σχόλια στα μπλογκς είναι για να σχολιάζονται τα άρθρα. Όποιος θέλει μια προσωπική συμβουλή, μπορεί να μου στείλει email. Είναι θέμα διαχειριστικό, αλλιώς θα γεμίσει το άρθρο με πάρα πολλά σχόλια που μπορεί να μην αφορούν το θέμα του άρθρου ή απλά να μην ενδιαφέρουν άλλους. Επίσης είναι θέμα και ιατρικού απορρήτου που κάποιοι το ζητούν.Αν δεν σας ικανοποιεί το μπλογκ, μην ξαναγράψετε. Υπάρχουν κι άλλα.

28 07 2013
Αναστάσης

Το σκυλάκι μου βγάζει ένα βλεννώδες υγρό με χρώμα ανοιχτό καφέ από το πουλάκι του.Είναι ένα γκριφόν κανιίς 5 ετών.πρίν 2 εβδομάδες είχε περάσει γαστρεντερίτιδα.που μπορεί να οφείλετε αυτο το υγρό;

16 08 2013
ktiniatros

Παρακαλώ τον αναγνώστη με το όνμα Stratilatis να επαναδημοσιεύει την άποψη του διατυπώνοντάς την με κόσμιο τρόπο. Είναι κρίμα απόψεις που έχουν κάποιο ενδιαφέρον και προσφέρονται για συζήτηση να γράφονται με τρόπο προσβλητικό. Ευχαριστώ.

24 08 2013
Γεωργία

Το σκυλακακι μου δεν τρωει τη ξυρα τροφη σκετη,αγορασα πανε απο το super market και βαζω μια κουταλια και το ανακατευβω με τη ξυρα.Ειναι ενταξει για το σκυλακι να τρωει το πανε.Βαζω μονο μια κουταλια.

10 09 2013
vasiliki

Καλησπέρα και πολλά συγχαρητήρια για το χρόνο που διαθέτετε να βοηθήσετε όλους εμάς και τα ζωάκια μας.Ήθελα να ρωτήσω αν οι κροκέτες περιέχουν λιωμένα κόκκαλα.Αγοράζω χύμα κροκέτες συνεπώς δεν μπορώ να δώ τα συστατικά τους.Επειδή το σκυλί μου έχει πολύ ευαίσθητο στομάχι και το πειράζουν τα κόκκαλα θα ήθελα να ρωτήσω αν πρέπει να σταματήσω να του δίνω κροκέτες.Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

11 09 2013
ktiniatros

Ναι, περιέχουν και κόκαλα. Υπάρχουν τροφές, οι κατηγορίες premium και super premium, που δεν περιέχουν κόκαλα. Όμως και σε αυτές δεν είναι σίγουρο καθώς με την λέξη «κοτόπουλο» έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν και τα κόκαλα του ζώου. Κάποιες εταιρείες χρησιμοποιούν μόνο ψαχνό και είναι η τιμή ψηλή. Όσων αγορά τον σκύλο σας δεν ια τον πειράξει το κόκαλο μέσα στην κροκέτα με τον ίδιο τρόπο που τον πειράζει ανεπεξέργαστο. Αν τον πειράζουν οι κροκέτες που τρώει, μπορεί να οφείλεται γενικά στην χαμηλή ποιότητα. Αν τον πειράζουν όλες οι κροκέτες, μπορείτε να δώσετε ειδικές για ευαίσθητο πεπτικό ή να δώσετε μαγειρεμένο.

13 09 2013
vasiliki

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση.Μάλλον το πρόβλημα δεν οφείλεται στις κροκέτες γιατί συνεχίζει παρόλο που τις σταματήσαμε.Εδώ και 1,5 χρόνο γουργουρίζει πολύ έντονα η κοιλιά του(όχι συνέχεια αλλά μπορεί να συμβεί 1-2 φορές την εβδομάδα)και όταν συμβαίνει αυτό δεν έχει όρεξη να φάει και φαίνεται ότι πονάει.Όταν έχει το συγκεκριμένο πρόβλημα τρώει χόρτο το οποίο,τις περισσότερες φορές,το αποβάλλει ολόκληρο με τα κόπρανα.Αυτό που φαίνεται να τον ανακουφίζει είναι το zantac,το οποίο του δίνουμε πρωί-βράδυ 10 μέρες τώρα, αλλά δεν μπορώ να του το δίνω συνέχεια γιατί θα επιβαρύνει τον οργανισμό του.Το ζώο είναι νεαρό 2,5 χρονών και το να του κάνουμε εξετάσεις είναι αρκετά δύσκολο λόγω του ότι είναι επιθετικό με τους αγνώστους.Ξέρω ότι σας κούρασα αλλά θα ήθελα πολύ την άποψή σας.Αν σας είναι εύκολο μου απαντάτε.Ευχαριστώ πολύ!

15 09 2013
Έφη

Καλησπέρα! Φροντίζω κάτι αδέσποτα σκυλάκια, τα οποία είναι μεγάλα και καταναλώνουν πολύ τροφή. Την ξηρά δεν την τρώνε όλα. Σαν μία φτηνή λύση μπορώ να βράσω κόκκαλα και να χρησιμοποιήσω μόνο το ζουμί τους για να βράσω ρύζι, μακαρόνια και λαχανικά? Αυτό θα τους προσφέρει κάτι ή τσάμπα κόπος?
Επίσης τα κόκκαλα του κοτόπουλου όταν βράσουν πολλές ώρες μαλακώνουν πολύ. Ούτε τότε μπορούν να καταναλωθούν? Ευχαριστώ.

15 09 2013
ktiniatros

Ναι, μπορείτε να δίνετε ζουμί από κόκαλα. Του κοτόπουλου τα κόκαλα, ακόμα και βρασμένα δεν τα συνιστώ γιατί σπάνε σε μυτερά κομμάτια και επίσης μπορούν να προκαλέσουν έμφραξη. Μπορείτε όμως να δίνετε τους χόνδρους των αρθρώσεων.

15 09 2013
Έφη

Ευχαριστώ πολύ!

14 10 2013
Froso

Καλησπέρα, έχω ένα μαλτεζακι 4 μηνών του έδωσα λίγο κρέας βραστό και από τότε δεν τρώει τη ξηρό τροφή της, τι να κάνω;;

14 10 2013
ktiniatros

Να του βάζετε μόνο την τροφή που θέλετε να τρώει. Θα πεινάσει και θα φάει.

14 10 2013
Froso

ευχαριστώ πολύ!!!

20 10 2013
prodromos

γεια σας. θα ήθελα την βοήθεια σας στο πρόβλημα μου με ένα κανίς αρσενικό.μου κανη εμετο αλλες φορες το πρωι και αλλες φορες το απογευμα.αλλες φορες σε τακτα διαστηματα (2 φορες την ημερα) και αλλες φορες αραια και που.δεν μπορο να καταλαβω τι φταιη γιατι εργαζωμε και ερχωμαι το απογευμα,τρωη ξυλα ,χόρτα,φυσικά τον μαλωνω .ειναι 8 μηνων και η διατροφη του ειναι μακαρονια απρα, κρεατα χωρις μπαχαρικα ψωμι και ξηρα τροφη απο το εμποριο.αν και εχω την εντηπωση εμετό κανη οταν τρωη ξηρα τροφή επιτοπληστον

11 11 2013
καιτη

Καλησπερα, εχω μια σκυλα 2,5 ετων, μεγαλοσωμη 30 κιλα, ημιαμη τσοπανη με κυνηγο, στειρωμενη. Τον τελευταιο καιρο κανει πολυ συχνα, πολυ μαλακα κακα και 2 φορες ειχε διαρροια(δηλ εκανε μες στο σπιτι 3-4 ρουκετες, πραγμα που δεν το κανει ποτε). Τρωει πολυ καλες ξηρες τροφες(eukanuba, nutram, κλπ). Της μαγειρευω παντα κι ενα πιο πραγματικο φαγητο απο το οποιο της βαζω 1-2 κουταλιες παντω απο την κροκετα για να ξεκιναει. Τον τελυταιο καιρο της μαγειρευω συκωτακια κοτοπουλου με ρυζι. Υπαρχει περιπτωση να οφειλονται τα μαλακα κακα κι οι διαρροιες στο συκωτι αυτο? Ευχαριστω πολυ.

11 11 2013
ktiniatros

Ναι. Σταματήστε το συκώτι για τουλάχιστον μία εβδομάδα για να δείτε αν θα υπάρξει βελτίωση. Αν δεν υπάρξει ή αν δείτε και άλλα κλινικά σημεία όπως ανορεξία, κατάπτωση κλπ., επισκεφτείτε κτηνίατρο πριν περάσει η εβδομάδα.

12 11 2013
καιτη

σημερα ξεκινησε και εμετους οποτε πηγαινω αμεσα κτηνιατρο, ευχαριστω παρα πολυ

29 11 2013
Αραμπατζή Μαντώ

Ο σκύλος μου κάνει ωμή διατροφή από τον Αύγουστο. Είναι 8 χρονών. Τρώει κρέας και κόκκαλα κοτόπουλου αλεσμένα, φρούτα, λαχανικά, αυγά (ωμά μαζί με το τσόφλι) και ρύζι (το οποίο κανονικά δεν πρέπει να συμπεριλαμβάνεται σε ωμή διατροφή).
Για την ακρίβεια του δίνω έτοιμα σακουλάκια ωμών γευμάτων από γνωστή εταιρία b.a.r.f. για σκύλους.

Αποτελέσματα εντός 4 μηνών: Περισσότερη διάθεση και ενέργεια, ανάπτυξη μυικής μάζας, εξαφάνιση μυρωδιάς από το στόμα, ανύπαρκτη οσμή αερίων, ελάχιστα και σκληρά κακά (όχι τις τούρτες που έβγαζε με ξηρά), τρομερή αλλαγή στα δόντια της που από κίτρινα έγιναν κάτασπρα και τα τμήματα που είχαν αρχίσει να μαυρίζουν, σιγά σιγά αρχίζουν και φεύγουν.

Τα κόκκαλα εφόσον είναι αλεσμένα δεν έχουν κίνδυνο να προκαλέσουν ζημιά στο πεπτικό του σύστημα.

Οι ξηρές ήταν απελπισία και το μαγειρευτό της προκαλούσε διάρροια.

29 11 2013
ktiniatros

Θα μπορούσατε να μου στείλετε στο μέιλ μου το όνομα της εταιρίας; Ευχαριστώ.

19 12 2013
Despoina

Γεια σας, εδώ και 4 μήνες έχουμε αποκτήσει ένα κουτάβι Γκόλντεν ριτριβερ 5 μηνών!και δεν είναι πολύ λεπτός μπορώ να πω…θα ήθελα να σας ρωτήσω ποια είναι η ποσότητα που πρέπει να τρώει. Μήπως είναι ανάλογα με τα κιλά? ακόμα πόσες φορές πρέπει να τρώει την ημέρα.

Περιμένω την απάντηση σας

23 01 2014
konstantina

kalispera sas!!ithelw na protinw kai kati allo…dwste tou kefir…emena o dikos m trelenete….den mporw na faw an den tou dwsw….epishs mporeite na tou riksete ligo stis kroketes!!tis trwei se deuterolepto…kai ekei pali me metro..egw tis dinw 2-3 koutalies tis soupas kathe mera kai einai 22 kila..dokimaste to…sigoura tha tous aresei..

30 01 2014
kosteas....

geia sou ktiniatre k filoi ton zoon….eimai latreis ton labradors k ton retriever exo enan pitsirika 12 minon labrador brown k exasa prin duo mines ton agapimeno mou gerako 17 xronon golden retriever paneksipnos panemorfos k pano ap ola kurios….sigoura tha kserete parapano ap oti emena pou eimai apla latreis alla tha diafoniso sto thema me ta kokkala….ksafnika ena kalokairi ta dontia tou papouli kitrinisane para polu mexri pou ton piga stin giatro m,mou eipe na tou ta bourtsizo opos k ekana dokimasa katharistika dontion tis pedigrie k den egine pote tipota mexri pou ton afisa ena bradi na paizei me ena xoirino kotsi to proi epaize akomi me tin moni diafora oti ta dontia tou itan san xroniariko kataspra opote den tha sinistousa stous anagnostes na apofeugoun ta kokkala.

30 01 2014
ktiniatros

Καλημέρα σας! Ουδέν κακόν αμιγές καλού. Αρκετοί μου στέλνουν μηνύματα ρωτώντας για τα κόκαλα. Γράφω λοιπόν και εδώ ότι αν ο σκύλος σας τρώει κόκαλα, δεν σημαίνει ότι θα πάθει κάτι σίγουρα. Αν πάθει όμως, μπορεί να είναι πολύ σοβαρό. Όλοι όσοι έχουν έρθει με πρόβλημα που δημιουργήθηκε από κόκαλα, είπαν το ίδιο: τόσα χρόνια του δίνω και δεν είχε πάθει τίποτα. Μία φορά θα γίνει το κακό, γιαυτό προσοχή. Να σιγουρεύεστε κάθε μέρα ότι αφοδεύει και να τον παρακολουθείτε γενικά έτσι ώστε αν συμβεί κάτι, να τον τρέξετε άμεσα. Να σας ζήσει ο νεαρός και συλλυπητήρια για τον γεράκο.

2 02 2014
giorgos12

γεια σας,χθες βρισκομουν σε ενα camping μαζι με την παρεα μου και τα σκυλια μας.το δικο μου ειναι τσιουαουα.χθες λοιπον μαζι με τα αλλα σκυλια εφαγε κοκκαλο κοτοπουλου,επεσε η διαθεση του,δεν εβγαινε απο την σκηνη παρα μονο να παει μονος του στο δασος και κοιταει πανω.σημερα ομως που επεστρεψα το σκυλι ειναι καπως καλυτερα,το πειρα βολτα και εκανε διαρια με μια μικρη σταξη αιματος. ο κτηνιατρος σημερα ειναι κλειστος σας παρακαλω πειτε μου τι να κανω

7 02 2014
eugenis

καλησπέρα εχω ένα λαμπραντορ θηλυκο 6 μηνων…τρωει πολύ λαιμαργα το φαι της.υπαρχει καποιοσ τροποσ να το σταματησει αυτό?γιατι φοβάμαι ότι θα παθει τιποτα το στομαχι της…!

7 02 2014
ktiniatros

Δεν υπάρχει κίνδυνος. Πολλά σκυλιά τρώνε έτσι. Είναι φυσιολογικό να μη μασάνε πολύ. Αν τρώει κροκέτες, δοκιμάστε μεγάλο μέγεθος για να αναγκαστεί να μασάει λίγο. Αλλά δεν είναι πρόβλημα. Δεν θα πάθει κάτι το στομάχι.

24 02 2014
Ιλόνα

Καλησπέρα, θα ήθελα να σας ρωτήσω, αν μπορώ να ταΪζω τη σκυλίτσα μου με ξηρά τροφή κι αν ναι ποιας εταιρείας μου προτείνετε; Δε θέλω να μάθει να τρώει δικές μας τροφές. (είναι μαλτεζάκι καθαρόαιμο, 2 μηνών).

16 03 2014
Αντώνης

καλημερα σήμερα μου έκανε λίγο ασπρο εμετό 2 φορές! μπορείτε να μου πείτε τι μπορεί να συμβαίνει? τα κακά του είναι κανονικά και η διάθεση του κανονική. μόνο αυτό παρατήρησα ευχαριστώ εκ των προτέρων!γαλλικό μπουλντογκ είναι ο σκύλος

22 03 2014
Apalefti Kon Fountouki

εχω ενα jack russel….ειναι 3 μιση μηνων το πρωι που βγηκαμε βολτα εφυγε για λιγο η προσοχη μου κ οταν γυρισα τον ειδα να μασουλαει κατι αλλα δεν προλαβα να τον σταματησω και το καταπιε ετσι του εδωσα λιγο γαλα γτ νομιζα πωσ κανει καλο στισ δηητηριασεισ αλλα τωρα εχει διαρροια βεβαια εχει ορεξη και παιχνιδια και για χαδια…. μηπωσ υπαρχει τροποσ να την σταματησουμε ?

7 04 2014
Katerina

Καλησπερα σας! εχετε την καλοσυνη να μου πειτε ποσο μηλο μπορω να δινω στον σκυλο μου ( χωρις κουκουτσι και φλουδα), εχω ενα amerikan rednose pitbull 16 μηνων και 31 κιλα!δεν θελω να του κανω κακο, και ενω διαβαζω παντου οτι κανει να τρωνε μηλα κανενας δεν μιλαει για ποσοτητα και συχνοτητα. Σας ευχαριστω πολυ!
Κατερινα

7 04 2014
ktiniatros

Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ποσότητα ως απάντηση. Δεν κάνει να τρώνε πολλά με μιας γιατί μπορεί να προκαλέσουν κοιλιακό άλγος και διάρροια. Το πολλά όμως εξαρτάται από τον σκύλο. Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να δίνετε πάνω από μισό με ένα την ημέρα. Αν πάλι θέλετε να δώσετε παραπάνω, κάντε το παρακολουθώντας τον σκύλο μετά.

21 04 2014
Piter

Καλημέρα Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά. Θα ήθελα να σας ρωτήσω για ένα Γαλλικό μπουλντόγκ που έχω. Είναι τριών ετών και απο κουτάβι είναι συνέχεια κάτω απο κτηνιατρικη επίβλεψη κυρίως για προληπτικούς λόγους. Ο κτηνίατρος πέρα απο τους ετήσιους εμβολιασμούς του , του χορηγεί κάθε 3 μήνες ένα χάπι (για τα ενδοπαράσιτα αν δεν κάνω λάθος) και κάθε μήνα μία αμπούλα για τα εξωπαράσιτα (αυχένα-ράχη). Το πρόβλημα είναι ότι ο σκύλος εδώ και λίγους μήνες ξύνεται συνέχεια στην ράχη του. Γεγονός που με προβληματίζει παρόλους τους εφησυχασμούς του κτηνιατρου πως πρόκειται για μια συνήθεια των τετράποδων φίλων μας προκειμένου να καλύψουν την βαριεστημάρα τους. Η κύρια διατροφή του σκύλου μου είναι το βραστό και το ψητό κοτόπουλο συνοδευόμενο κάποιες (ελάχιστες) φορές απο λίγες σκυλοκροκέτες (καλής ποιότητας) για αλλαγή. Σε ποιές ενέργειες θα με συμβουλεύατε να προβώ; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση σας.

4 06 2014
εύα

Θα ηθελα να ρωτησω αν τελικα κανει να τρωνε τα σκυλια σπιτι κο φαγητο γιατι οι μισοι μου λενε ναι και οι αλλοι μισοι οχι γιατι δημιουργουνται σκουλικια ή συνιθιζουν με τ σπιτικο φαγητο και δεν τρωνε την ξηρα τροφη και διαφορα τετοια ..τελικα τι ισχυει?

4 06 2014
ktiniatros

Βεβαίως και κάνει. Η βιομηχανοποιημένη τροφή δίνεται τις τελευταίες δεκαετίες. Πριν σπιτικό έτρωγαν για κάτι χιλιάδες χρόνια. Το ότι δεν θα φάνε κροκέτα είναι κάτι συνηθισμένο, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν κάνει να τρώνε σπιτικό.

5 06 2014
οζυ

καλημερα εχω ενα σκυλο 6 ετων τσομπανοσκυλο πριν 1 εβδομαδα του εδωσα να φαει ενα κπνιστο κοκκαλο μεγαλο απο αυτα που πουλανε στα pet εκανε 2 μερες να το φαει!!!!και τελικα δεν το εφαγε ολο!!!μετα απο 1 μερα αρχισε να κανει εμετους βλεννες και δεν μπορει να αφοδευσει!!!!πως μπορω να τον βοηθησω πριν παω σε κτηνιατρο!!!

8 06 2014
ANNA

emena to skulaki mou einai 3 mhnwn k o kthniatros mou eipe na tou dinw 3era trofh epi 2 mhnes trwei mono auto alla twra teleutaia de trwei k tou edwsa ligo kotopoulo k rizi k to efage….mporeite na mou peite ti prepei na tou dwsw na faei giati me ton kthniatro de vgazw akrh….

20 06 2014
αναργυρος

Peira 2 skulia hmiema colei kai einai 40eimeron th na ta dino na fane

15 07 2014
ktiniatros

Παρακαλώ, στείλτε e-mail.

26 07 2014
Μανώλης

Γειά σας, θα ήθελα να σας ρωτήσω για κάποιες τροφές συγκεκριμένα αν μπορούν να τις φάνε χωρίς να έχουν προβλήματα μετά τα σκυλάκια.
Κρεμμύδι,σκόρδο,γιαούρτι,τυρί,κασέρι,ψωμί φρέσκο κ ξερό…….έχω ακούσει κ τις δύο απόψεις από πολλούς,αλλά κ από κτηνίατρους. Για τα 2 πρώτα λένε πώς πειράζει στο αίμα κ δεν κάνει καθόλου κ άλλοι ότι δεν παθαίνουν τίποτα.για τα επόμενα 3 δεν ισχύει το ίδιο κ με το γάλα;αφού κ αυτά έχουν λακτόζη κ για κάποια γραμμάρια χρειάζονται ορισμένα λίτρα γάλακτος.το ψωμί έχει κ αυτό λακτόζη άκουσα,αλλά ξερό κάνει μου λένε……..4 μηνών που έδωσα στο κουτάβι μου το έπιασε διάρροια……κ κάτι τελευταίο…..μπισκοτάκια κάνει να της δίνω ακόμη; μερικά ενώ στα 2 μηνών δεν την πείραζαν, μετά κ μέχρι σήμερα που είναι 5,5 μηνών αν της δώσω αρκετά ( 6-7 ) τα κόπρανά της αρχίζουν κ δεν είναι φυσιολογικά,είναι πιο ρευστά,χωρίς όμως να την πιάνει διάρροια…..έχουν βανίλια αυτά τα μπισκοτάκια,αλλά είναι πολύ μικρά, σχεδόν όσο οι τσίχλες τα κουφετάκια.την πειράζουν κ τα άλλα που είναι με το μεδούλι τα δίχρωμα, αν φάει 2-3.κ τις δίνω μία φορά την εβδομάδα το λιγότερο……

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας κ ελπίδα της βοήθειά σας……..

4 08 2014
Lena

Γεια σας το σκυλακι μου ειναι 5 μηνων.Σημερα το πρωι εκανε εμετο κ εβγαλε μονο σαλια αφου δ ειχε φαει.Γενικα δεν ειχε ορεξη για φαγητο και μολις εφαγε λιγο απο το φαγητο του εκανε κατι πολυ περιεργο.Καθοταν κατω με τον ποπο του και εκλαιγε σαν να τον ποναγε και μετα απο 1 λεπτο εκανε εμετο.Μετα πηγε και εφαγε κ το υπολοιπο φαγητο.Μετα απο λιγο εκανε ακριβως το ιδιο και παλι εμετο.Αυτο δεν το εχω ξαναδει!Τι μπορει να του συμβαινει?Στην αρχη δειχνει να το ποναει ο ποπος σαν να μην μπορει να κανει κακα κ μετα απο λιγο εμετο.

26 10 2014
ktiniatros

Παρακαλώ στέλνετε ερωτήσεις στο μέιλ.

2 01 2015
angela

Καλησπέρα έχω ένα μικρόσωμο σκύλακι και έχω παρατηρήσει πως έιναι πολυ αδύναμο αυτές τις μέρες πολλές φορές τρεμει για αύτο τον πήραμε μεσα στο σπιτι δεν τρώει καθόλου ουτε καν το σαλάμι που ειναι αγαπημένο του, συνεχεια αλάζει θεσης προσπαθοντας να κοιμιθει σε τι οφειλετε αυτο ; λετε να πεθανει;;

17 04 2015
fanis

Ποσο χρονων είναι το σκυλάκι??και συγνώμη κι όλας με όλο το θάρρος όπως ριπές είναι μικρόσωμο τέτοια εποχή εξω στο μπαλκόνι η στην αυλή πολύ απλα πρεπει να έχει κρυωσει..όσο ευαίσθητη είμαστε εμείς οι άνθρωποι άλλο τόσο είναι κα τα σκυλιά στο κρύο ειδικα τα κουτάβια και τα μικρόσωμα!!εύχομαι να ειναι καλά τώρα γιατί η ανάρτηση σου είναι παλιά!!περιμένω νέα να μαθω

14 01 2015
Grigoris

καλησπέρα, εχω ένα doberman σχεδόν 5 μηνων, τη πρωτοχρονιά εκανε εμετο με βλενες και διαροια, τον πηγα σε μια εφημερεύον κλινικη του καναμε ακτινογραφια και υπεριχο και του εκανε ο γιατρος και μια ενεση, η ακτινογραφια ηταν καθαρη το ιδιο και ο υπεηχος, την επομενη μερα συνεχιστηκαν τα συπτωματα συν ότι ο σκυλος ηταν παρα πολύ κακοκεφος και δεν ειχε ορεξη να φαι τπτ, τον πηγα σε άλλο κτηνιατρο που μπορουσε να αναλβει και τη νοσηλεια του και ξεκινησε με αντιβιοτικα και ορους και παραλληλα καναμε εξετασεις αιματος κοπρανων βιοχημικες ελεξε το συκοτι του το πάγκρεας τη καρδια και ηταν όλα φυσιολογικα εμεινε στο κτηνιατρια 5 μερες με ορους και από τη 2 μερα νοσηλείας με ορους σταματησαν οι εμετοι, όταν λοιπον σταματησαν και οι εμετοι και αρχισε παλι να τρωει το πηρα και με μια φαρμακευτικη αγωγη (επαντορεν,φουσιντιλ και άλλο ένα χαπι για να φτιαχτει η χλωριδα του εντερου) τον εχω σπιτι. η διαθεση του είναι πολύ καλη η ορεξη του απιστευτη τον ταιζω 4 φορες τη μερα από λιγο μια φαρμακευτικη τροφη και το θεμα είναι ότι θα κανει μιαμε δυο φορες τη μερα εμετο,επικοινονοισα με τον κτηνιατρο του τοπα και μου ειπε να του κοψω το φουσιντιλ(την αντιβιωση) και να του δινω πεπτονορμ και να δω πως θα παει τις επομενες μερες.τον συγκεκριμενω γιατρο μου τον συστησε ο εκτροφεας με περγαμινες μαλιστα και στο ιατρειο του μια κυρια μου ειπε ότι εσωσε το σκυλη της από πνευμονια κανοντας εγκαιρη διαγνωση.ποια η γνωμη σας παρακαλω.

14 01 2015
ktiniatros

Ακολουθήστε τις οδηγίες του κτηνιάτρου και ενημερώνετε τον για την εξέλιξη ώστε να μπορεί να εκτιμά τα επόμενα βήματα. Το οτι οι εξετάσεις του ζώου ήταν καλές, είναι πολύ θετικό.

17 04 2015
fanis

Γρήγορη διαβάζοντας τα συμπτώματα του σκύλου και συγνώμη για το θάρρος αλλά επειδή η κτηνίατροι στην Ελλάδα προσπαθουν να τα τσέπη ζουν χωρίς να τους νοιάζει!!!το πρόβλημα του σκυλου σου ειδικα σε αυτήν την ηλικία είναι εντερικό που σημαίνει οτι μήπως χρειαζεται από παρασίτωση?? Του είχατε δώσει αλοιφή και χαπι για τα σκουλίκια πριν σου εμφανίσει τους εμετούς και όλα αυτά ? και αν ναι πόσες φορες του έχει δώσει???

27 02 2015
aggelikh

barf k pali barf…..tromerh allagh sto skulaki mou …….etoimh apo etairia katepsygmenh……

17 04 2015
fanis

Αγγελική εχεις δίκιο όταν μάλιστα μιλάμε για Voldog!!αλλά ακόμα καλυτερα να τη φτιάχνουμε μονη μας τρομερή διάφορα όντως!!!και παντα το κρέας να είναι μοσχαρίσιο!!!

15 03 2015
tsanai992014@gmail.com

giasas exw 2 erwtiseis ( to omo kotopoulo i genika to kotopoulo kanei kako sto skilei kai episeis to gala kanei kako ?)

29 03 2015
Giota Ar.

απο οσο ξερω δεν πρεπει να δινουμε ωμο κρεας στα σκυλακια, οποτε το κοτοπουλο να ειναι βραστο. Κ επισης το μητρικο γαλα που πινουν μεχρι 2,5 μηνων ειναι απαραιτητο, απο εκει και περα ομως το γαλα (εμποριου) δεν συστηνεται. (δες το και στο αρθρο παραπανω)

17 04 2015
fanis

Ώμο κοτόπουλο όχι λόγω σαλμονελας !!βραστό να του δίνεις κατα προτίμηση το στήθος χωρίς μπαχαρικά άλατος πιπερια ..κόψει λαχανικά μαρούλι λίγο τομάτα καρότο φασολακια και βάλε και μια κουτάλια ώμο ελαιόλαδο..!!όσο αφορα το γάλα όπως πολύ σωστα είπε η γιώτα μετα απο τον απογαλακτισμο απο την μητέρα τους δεν είναι απαραίτητο δεν κανει!!

29 03 2015
Giota Ar.

Γεια σας! Εχω ενα λαμπραντορ σχεδον 6 μηνων και οταν ειναι στο μπαλκονι γαυγιζει στις γατες(αδεσποτες που εχουν μαζευτει στην γειτονια), οι οποιες απλα δεν νοιαζονται με αποτελεσμα να συνεχιζεται το γαυγισμα και να ενοχλει τους γειτονες! Τι μπορω να κανω για να σταματησει αυτο? Ειναι δυσκολο να τον φερω σε επαφη με καποια γατα μιας και δεν γνωριζω καποιον που να εχει κατοικιδιο γατα. Εχω ακουσει για ενα κολαρο το οποιο βγαζει εναν εκνευριστικο για το σκυλο ηχο οταν γαυγιζει, ειναι καλο? Θα το συστηνατε? Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων!

17 04 2015
fanis

Γιώτα είναι μικρός ακόμα και λογικό είναι να ταυτίζει αν βλέπει τις γάτες και αυτός δεν μπορεί να παει κοντα ..αυτό που μπορείς να κανεις είναι να τον βγάζει βόλτα εκείνη την στιγμη που γαυγιζει τώρα που είναι μικρός και να τον κατεβάσεις στις γάτες να τις βλέπει πλησιασετον όσο μπορείς εκ του ασφαλούς παντα και αν αντιδράσει άσχημα απλα Πεστου μη και σωστού μια λιχουδια..όπως επίσης όταν ταυτίζει στο μπαλκόνι να βγαίνει εξω και να του λες παλι μη πιο έντονα και οταν ερθει δίπλα σου σωστού παλι λιχουδια..κάντο και θα με θυμηθεις

6 04 2015
ακης

καλησπερα εχω ενα cane corso 3 μηνων αρσενικο ο κτινιατρος μου ειπε να το δηνο ασβεσιο και να βλεπει πολυ ηλιο λογο οτι στραβονουν τα μπροστα του ποδαρακια εχετε να με προτηνετε τιποτα και σημερα ειδα με το πρωτο χαπη ασβεστιου εκανε διαρια;;;

17 04 2015
fanis

Άκη δεν χρειαζεται ασβέστιο σε σκόνη γτ αν του δίνεις μια καλη ξηρά τροφή περιεχει μέσα το απαραίτητο ασβέστιο…επειδή είναι κάνε κόρσο καλό θα είναι μέχρι τους 6 μηνες επειδή είναι μεγαλόσωμα σκυλιά να μην τον αφήνεις να κατεβαίνει σκαλιά δεν κανει να τον παίρνεις αγκαλιά το ξέρω είναι δύσκολο γτ είμαι σίγουρος οτι ηδη θα είναι τωρα 20 κιλά να αποφύγει να ανεβοκατεβαίνει σκαλιά!!στο λέω γτ την ίδια ράτσα έχει και ο κολλητός μου!!μπορείς αν θες να πας στο Πετ ΣΟΠ και να πάρεις κόκκαλα να του δίνεις ασβεστιου είναι τα άσπρα θα τα εχεις δει σίγουρα!!αλλά προσοχή στο παιχνιδι πανω αν παίζεται για παράδειγμα με ενα λουρί και το δαγκώνει μην το Τράβας και εσύ προς το μέρος του δεν κανει λόγω οτι δεν έχουν βγει τα κανονικά του δόντια..μετα τους 6 μηνες μπορείς να του δώσεις και χάπι ασβεστίου αν θες αλλά δεν νομιζω να χρειαστει!!!παρατηρήσεις να τρώει τοίχους??δεν μπορω να καταλάβω γτ σου είπε για ασβέστιο ο κτηνίατρος…όσο αφορα τον ήλιο καλό του κανει αλλά καμια σχέση με τα πόδια ο ήλιος!!

7 04 2015
john

καλημερα εχω ενα μαλτεζ 3 μηνων κανει να φαει ψαρια; κανει σαν τρελο για τηγανητες πατατες ,ειναι καλο;

17 04 2015
fanis

Γιάννη κανει να φαει ο σκύλα ψάρι αλλά πρόσεχε να το εχεις καθαρίσει πολύ καλά..και να μην έχει φυσικά άλατος πιπεριά και διάφορα μπαχαρικά πανω..μπορείς να του ψησεις στον φούρνο ψάρι και μετα όταν το καθαρίσεις να του βάλεις και μια κουτάλια ώμο ελαιόλαδο!!όσο για τις πατάτες τηγανιτές μακρια και αν του εχεις δώσει μην το ξανά κανείς!!πήγαινε πάρε γλυκοπατάτα απο το σουπερ και βρασμού μια και ανακάτεψε μαζί με την ξηρά η με λαχανικά βάλε και ελαιόλαδο και δώσε άφοβα αλλά όχι καθημερινά 1_2 φορες την εβδομαδα

14 04 2015
ρρρρδ

Τι θα παθει ένας σκύλος άμα φάει καργιοκα? Θα είναι καλά?

17 04 2015
fanis

Ωραία τα λες αλλά παρατήρησα οτι λες οτι κανει να φαει ο σκύλος κοτόπουλο,μαρούλι,καροτα ,αυγό μελάτο και διάφορα αλλά…και ακριβως δυο ερωτήσεις πιο κάτω ρωτάει μια κοπελα τι μπορεί να δώσει στον σκύλο της και της γραφεις να αποφύγει μαρούλι και οτι να δίνει λαχανικά όπως και κρεμμύδι και σκόρδο σε μικρές ποσότητες..τελικά θα αποφασίσεις να λες στάνταρ πραγματα εκτός και αν το παίζεις κτηνίατρος!!!γτ το κρεμμύδι αν διαβάσεις καλυτερα προκαλει μεγάλη ζημιά στα σκυλιά ακόμα και σε μικρή ποσότητα…το σκόρδο κανει μια φλιδα να δίνεις και αυτό απο Απρίλιο έως Σεπτέμβριο και αυτό γτ βοηθάει πολύ για τους ψύλλους όπως επίσης και το μηλοξυδο!!

21 04 2015
hara

Καλησπερα…..εχω ενα γιορκι….1,5 χρονων…..το τελευταιο μηνα παρατηρησα οτι εχει χασει τριχωμα στα αυτια του…και εχουν μαυρισει….εκλεισα ραντεβου με το κτηνιατρο…απλα ανυσηχω μηπως ειναι καποιο μικροβιο…και κολλησουν και τα παιδια…..τον εχω μεσα στο σπιτι και βγαινει μονο για κατουρημα και κακα……θα φτιαξουν τα αυτακια του….????????θα χρειαστει καποιο φαρμακο?????

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

WordPress.com Logo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Log Out / Αλλαγή )

Twitter picture

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Log Out / Αλλαγή )

Facebook photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Log Out / Αλλαγή )

Google+ photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Log Out / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s
Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 38 other followers

Αρέσει σε %d bloggers: