Τι ΔΕΝ πρέπει να τρώει ο σκύλος σας.

28 05 2011

Υπάρχουν πολλές πληροφορίες διαθέσιμες για την διατροφή του σκύλου σήμερα. Σε αυτό το άρθρο θα αναφερθώ στο τι δεν πρέπει να τρώει ένας σκύλος, παρά στο τι πρέπει. Η επιλογή αυτή βασίστηκε στα λάθη που παρατηρώ να γίνονται στην διατροφή των σκύλων από τους ιδιοκτήτες τους. Τις περισσότερες φορές, τα λάθη αυτά γίνονται λόγω λανθασμένης συσχέτισης των αναγκών του σκύλου με τις δικές μας διατροφικές συνήθειες. Τι λοιπόν ΔΕΝ πρέπει να δίνετε στον σκύλο σας, ανεξάρτητα από την ηλικία και την φυλή του:

1) Γάλα. Το μόνο γάλα που χρειάζονται τα σκυλιά είναι το μητρικό για τους 2 πρώτους μήνες της ζωής τους. Όσο μεγαλώνει ένα κουτάβι, το ένζυμο που διασπά την λακτόζη του γάλακτος, η λακτάση, μειώνεται προοδευτικά. Η κατανάλωση γάλακτος από έναν οργανισμό που δε μπορεί να διασπάσει την λακτόζη έχει ως αποτέλεσμα πόνους στο έντερο, τυμπανισμό (φούσκωμα), και κολίτιδα. Για τον λόγο αυτόν, μετά από έναν σταδιακό απογαλακτισμό, δεν πρέπει να ξαναδώσετε στον σκύλο σας γάλα.

Αν χρειαστεί να δώσετε γάλα σε ένα ορφανό κουτάβι, προτιμήστε ειδικό υποκατάστατο γάλακτος για σκύλους. Το αγελαδινό γάλα δεν έχει τις σωστές αναλογίες θρεπτικών συστατικών για την ανάπτυξη του κουταβιού. Αν πάλι δεν βρίσκετε υποκατάστατο για σκύλους και είναι άμεση ανάγκη να ταΐσετε ένα κουτάβι, δώστε συμπυκνωμένο αγελαδινό γάλα (κουτί) χωρίς να το αραιώσετε.

2) Κόκαλα. Κανένα κόκαλο δεν είναι κατάλληλο γα την διατροφή του σκύλου. Ούτε μικρό, ούτε μεγάλο. Ούτε από βοδινό, ούτε από κοτόπουλο. Ούτε ωμό, ούτε βραστό. Δεν είναι στην φύση κανενός θηλαστικού να τρώει κόκαλα. Κόκαλα θα έτρωγε ένας πεινασμένος σκύλος αν δεν είχε να φάει κάτι καλύτερο. Τα κόκαλα δεν έχουν καμιά διατροφική αξία. Είναι μόνο μία ευχάριστη απασχόληση για τον σκύλο. Αντί για αυτά όμως θα μπορούσε να μασήσει κάτι άλλο που δεν έχει τις αρνητικές συνέπειες των κοκάλων (οδοντικό νήμα, δερμάτινα παιχνίδια κ.α.). Ποιες είναι αυτές:

α) Στα δόντια: Όχι μόνο δεν καθαρίζονται τα δόντια τρώγοντας κόκαλα (όπως λανθασμένα πιστεύουν πολλοί), αλλά αντιθέτως φθείρονται και σπάνε.

β) Στον οισοφάγο: Ο συνεχής ερεθισμός του οισοφάγου καταλήγει σε χρόνια οισοφαγίτιδα. Επίσης μπορεί κάποιο κόκαλο να κολλήσει στον οισοφάγο και να τον τρυπήσει.

γ) Στο στομάχι: Τα κόκαλα ερεθίζουν το στομάχι προκαλώντας οξείες και χρόνιες γαστρίτιδες και έλκη.

δ) Στο έντερο: Ένα μεγάλο κομμάτι κόκαλου μπορεί να φράξει το έντερο προκαλώντας ειλεό, πράγμα πολύ επικίνδυνο καθώς, αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, ο σκύλος πεθαίνει εντός λίγων ορών. Επίσης, αιχμηρά κόκαλα μπορούν να προκαλέσουν διάτρηση του εντέρου και θάνατο από περιτονίτιδα. Αλλά και μικρά κομμάτια κόκαλων μπορούν να γίνουν βλαβερά. Αν αναμειχθούν στο στομάχι και στο έντερο με φαγητό, θα σχηματίσουν μια συμπαγή και σκληρή μάζα που δεν θα μπορεί να προωθηθεί με τις περισταλτικές κινήσεις του εντέρου. Το αποτέλεσμα θα είναι δυσκοιλιότητα, ειλεός και μεγάκολο. Ακόμα και αν δεν κινδυνεύσει η ζωή του σκύλου από κόκαλα, σίγουρα θα προκληθεί κολίτιδα από τον ερεθισμό του παχέος εντέρου. Η κατάσταση αυτή δεν είναι επικίνδυνη, είναι όμως δύσκολο να θεραπευτεί εντελώς αν ποτέ ξεκινήσει. Ο σκύλος θα είναι επιρρεπής σε κολίτιδες σε όλη του την ζωή.

3) Κονσέρβες. Οι κονσέρβες περιέχουν προϊόντα σφαγείου που δεν προορίζονται για ανθρώπινη κατανάλωση, αρκετό λίπος και ένα μικρό ποσοστό κρέατος (αν διαβάσετε πόσο μικρό είναι αυτό το ποσοστό θα εκπλαγείτε). Περιέχουν επίσης συντηρητικά και βελτιωτικά γεύσης. Όπως καταλαβαίνετε, τα συστατικά αυτά δεν είναι ποιοτική διατροφή, ενώ παράλληλα προκαλούν δυσπεψία και κολίτιδα.

4) Τηγανιτά. Ενώ το ωμό ελαιόλαδο είναι εξαιρετική πηγή βιταμινών Α και Ε και ω λιπαρών οξέων, το τηγανιτό λάδι προκαλεί κολίτιδα.

5) Λίπη σε μεγάλη ποσότητα. Η κατανάλωση μιας μεγάλης ποσότητας λίπους στην καλύτερη περίπτωση θα προκαλέσει κολίτιδα. Στην χειρότερη, θα προκαλέσει οξεία παγκρεατίτιδα με κολικό, κατάσταση που είναι επικίνδυνη. Η καθημερινή κατανάλωση λιπαρών τροφών, όπως θα ξέρετε, καταλήγει σε παχυσαρκία και τα άσχημα συνακόλουθά της όπως αρθρίτιδα, καρδιοαγγειακά προβλήματα, διαβήτης κλπ.

6) Ζάχαρη σε μεγάλη ποσότητα. Κατ’αρχάς να ξεκαθαρίσω ότι το «τα γλυκά και η σοκολάτα προκαλούν τύφλωση στα σκυλιά» είναι μύθος. Τα σκυλιά, όπως και εμείς, μπορούν άφοβα να φάνε κάτι γλυκό σε λογική ποσότητα. Καταλαβαίνετε ότι ένα σκυλάκι 10 κιλών δεν κάνει να φάει μία πάστα που είναι ανθρώπινη μερίδα γλυκού.  Η κατανάλωση μιας μεγάλης ποσότητας ζάχαρης μπορεί να προκαλέσει επιληπτική κρίση, ενώ η καθημερινή κατανάλωση ζάχαρης καταλήγει σε παχυσαρκία.

7) Πικάντικα/καυτερά. Το πιπέρι και τα υπόλοιπα καρυκεύματα προκαλούν οξεία ή χρόνια γαστρίτιδα και κολίτιδα. Όταν βρίσκονται σε σάλτσα, μπορείτε να την αφαιρέσετε ξεπλένοντας  το φαγητό με νερό.

8) Ωμά κρεατικά και άπλυτα λαχανικά. Ο λόγος για τον οποίο δεν πρέπει να δίνετε στον σκύλο σας ωμό κρέας/κοτόπουλο/ψάρι/αυγά καθώς και άπλυτα ωμά λαχανικά είναι ακριβώς ο ίδιος για τον οποίο δεν τα τρώμε και εμείς ωμά: τροφική δηλητηρίαση από διάφορα μικρόβια όπως Σαλμονέλα, Καμπυλοβακτηρίδιο, Κολοβακτηρίδιο, Κλωστρίδιο, Λιστέρια, Σταφυλόκοκκος, Τοξόπλασμα. Οι τροφικές δηλητηριάσεις παρουσιάζουν διάρροιες, κοιλιακό άλγος, εμετούς, πυρετό κ.α.. Μπορεί να είναι και θανατηφόρες. Μεγάλο πρόβλημα επίσης στην Ελλάδα στα ωμά κρέατα είναι ο Εχινόκοκκος.

9) Πατατάκια, γαριδάκια και λοιπά σνακς. Συντηρητικά, χρώματα, πολύ αλάτι και ζάχαρη βρίσκονται σε αυτά τα φαγητά. Δεν πρέπει να συμπεριλαμβάνονται τόσο στην διατροφή την δική σας, όσο και του σκύλου.

10) Σταφύλια και σταφίδες. Πρέπει να αποφεύγονται ακόμα και σε μικρές ποσότητες γιατί προκαλούν οξεία νεφρική ανεπάρκεια και θάνατο.

Advertisements

Ενέργειες

Information

96 Σχόλια

20 06 2011
ΝΑΥΣΙΚΑ

τρωνε τα σκυλια σκυλια; το ειδος τους?

20 06 2011
ktiniatros.vs

Φυσιολογικά δεν τρώνε σκυλιά. Εκτός αν τους δώσουμε σκυλίσιο κρέας μαγειρεμένο. Όπως και οι άνθρωποι, μπορούν να φάνε κρέας σκύλου αν είναι μαγειρεμένο και δεν ξέρουν τι τρώνε.
Κανιβαλισμός βέβαια μπορεί να υπάρξει σε περίπτωση λιμού, όπου ένας σκύλος θα φάει οτιδήποτε προκειμένου να μην πεθάνει απο πείνα.
Επίσης ένας σκύλος μπορεί να γίνει κανίβαλος αν εκπαιδευτεί έτσι από κουτάβι.

5 01 2014
t.k

kalispera ithela na rotisw an o skulos lisaksi an fai omo kotopoulo;
rotao giati vrika mia fagomeni kota stin avli mou tin efre o skulos mou

6 01 2014
ktiniatros

Όχι, δεν θα λυσσάξει.

8 07 2011
n.maria

Και τι μενει για να φανε δηλ?Αερα? :-/

8 07 2011
Ktiniatros.vs

Υπάρχουν πολλά που μπορεί να φάει ένας σκύλος. Τα παρακάτω είναι κάποια από τα πιο συνηθισμένα στην κουζίνα μας.

Κρέας, κοτόπουλο, ψάρι, κουνέλι, γαλοπούλα: ψητά /βραστά.
Γιαούρτι, τυρί (όχι πολύ λόγω αλατιού).
Αυγό βραστό (κατά προτίμηση μελάτο).
Ρύζι, μακαρόνια, φιδές, κριθαράκι, πλιγούρι, χυλοπίτες.
Φασόλια,ρεβύθια, φάβα, φακές και άλλα όσπρια.
Ντομάτα, αγγούρι, μαρούλι, μπρόκολο, καρότο, πατάτα βραστή.
Ελαιόλαδαο ωμό.
Ξηρή τροφή σκύλου.
Φρούτα σε μικρή ποσότητα.

28 01 2013
Alexandra

emena o skilos m einai panfagos alla ts kroketes tou sketes dn ts troei ektos an einai poli peinasmenos

28 10 2013
meggie

καλημερα,μολις αποκτησαμε ενα σκυλακι 2 μηνων περιπου κ θα ηθελα να μου πειτε αν μπορουμε να του δινουμε κοτοπουλο βραστο με ρυζι κ λαχανικα,κ ποια λαχανικα.η ρατσα του ειναι τερριε κανις.ευχαριστω!

28 10 2013
ktiniatros

Ναι, μπορείτε. Λαχανικά όλα. Αποφύγετε σπανάκι, μαρούλι. Κρεμμύδι και σκόρδο σε μικρές ποσότητες και όχι κάθε μέρα.

5 03 2015
Vaggelis Ioakim

και το γάλα όμως δεν το κόβουμε πότε τουλάχιστον γιατρέ μέχρι να πάει 12 μηνών… εγώ έχω ένα πιτ μπουλ 8 μηνών 33 κιλα τερας το γάλα δεν το έχω κόψει…..

4 11 2011
AGI

καλησπέρα
μια ερώτηση θα ήθελα να κάνω.εγώ πλέον μαγειρεύω στα 2 σκυλιά μου.κοτόπουλο ή λουκάνικα με μακαρόνια,συκωτάκια πουλιών και τέτοια..αλλά δεν ξέρω πόση ποσοτήτα είναι η σωστή.δεν βάζω αλάτι και μπαχαρικά μόνο ελαιόλαδο ωμό δικό μου.τα ζυμαρικά νομίζω τα παχαίνουν και παντα είναι περισσοτερα από το κρέας.έχετε να μου προτείνεται καποιες ποσότητες.είναι και τα δυο ενηλικα.

5 11 2011
ktiniatros

Καλά κάνετε και βάζετε ελαιόλαδο και όχι μπαχαρικά. Να αποφεύγετε τα λουκάνκα καθώς έχουν πολύ λίπος και λίγη πρωτεϊνη. Σας γράφω 2 συνταγές, αλλά δε μπορώ να πω με ακρίβεια πόσο πρέπει να τρώνε γιατί εξαρτάται από τον μεταβολισμό τους, το πόσο κινούνται, το μέγεθός τους κλπ. Αυτό θα το ρυθμίσετε εσείς βλέποντας πόσο παχιά ή αδύνατα είναι.

1) 2 φλιτζάνια κοτλοπουλο (βραστό ή ψητό) ή 2 φλιτζάνια κόκκινο κρέας (βραστό ή ψητό)
4 κουταλάκια γλυκού ελαιόλαδο
6 πατάτες βραστές
6 καρότα (βραστά ή ωμά)
σέλινο

2) 2 φλιτζάνια κοτόπουλο (βραστό ή ψητό)
1 φλιτζάνι ρύζι ή μακαρόνια ( μετρημένα πριν το βράσιμο)
1 φλιτζάνι λαχανικά βρασμένα (καρότα, φασολάκια, αρακάς, σπανάκι, πατάτα)
ελαιόλαδο

10 12 2011
κωνσταντινος

καλημερα
εχω ενα γιαπωνεζικο σπιτς και μια χελωνα μικρη ενα βραδυ που γυρισα απο τη δουλεια διαπιστωσα οτι η χελωνα ειχε εξαφανιστει χωρις να εχει τη δυνατοτητα να φυγει απο μονη της υπαρχει περιπτωση να την εχει φαει ο σκυλος και αυτο τι μπορει να σημαινει για το χαραχτηρα του σκυλιου..

ευχαριστω

10 12 2011
ktiniatros

Ναι, υπάρχει περίπτωση να την έχει φάει ο σκύλος. Δεν είναι σπάνιο ένας σκύλος να αποφασίσει να παίξει δαγκώνοντας μια χελώνα ή και να την φάει μετά, ακόμα και αν είναι στο ίδιο σπίτι πολύ καιρό. Δεν σημαίνει τίποτα ιδιαίτερο για τον χαρακτήρα του, κάθε σκύλος θα μπορούσε να το κάνει.
Πάντως ψάξτε καλά, πριν τον ενοχοποιήσετε. Και μην τον τιμωρήσετε, γιατί δεν θα καταλάβει τον λόγο.

17 12 2011
AGI

Καλησπέρα και παλι,
πριν λιγες μερες ο σκυλος μου ο ενας (5 χρονων) το εσκασε.μετα απο 5 ημερες γυρισε.την επομενη μερα που γυρισε αρκετες ωρες μετα απο το φαγητο βρηκα εμετο στον χωρο του κ σκεφτηκα να τον παρακουλουθησω λιγο πιο προσεκτικα.την ιδια μερα ετρωγε χορτα,κατι που το κανει σπανια.την επομενη μερα βρηκα παλι εμετο κ οταν εκανε την αναγκη του παρατηρησα βλεννα και λιγο αιμα.για δυο μερες ηταν ετσι.εχθες και προχθες ηταν καλα,συνεχιζε να τρωει χορτα αλλα ουτε εμετο,ουτε αιμα.σημερα το απογευμα ομως η διαθεση του ηταν πεσμενη για πρωτη φορα, και δυστυχως ειχε παλι αιμα και βλεννα.επειδη ειναι Σαββατο ειπα να μην ενοχλησω τον γιατρο του αλλα τωρα ανησυχω. προσωπικα πιστευω οτι κατι εκανε τις μερες που ελειπε,κατι κολλησε.εαν περιμενω μεχρι την Δευτερα να τον παω στο γιατρο,πιστευετε οτι θα ειναι εις βαρος του σε μεγαλο βαθμο?οι μερες που περασαν- απο την ημερα που εφυγε μεχρι σημερα -ειναι 12.Φετος εμβολιο δεν εχει κανει ακομη γιατι δαγκωσε τον γιατρο και δεν καταφεραμε να του κανουμε.χαπια για παρασιτα πηρε τον αυγουστο.
ευχαριστω

18 12 2011
ktiniatros

Ακόμα και αν δεν έχι κάνει εμβόλιο, διατηρεί κάποια ανοσία. Μην φοβάστε από αυτό. Δε νομίζω ότι αν περιμένετε μέχρι την Δευτέρα διατρέχει κίνδυνο το ζώο, εκτός αν συνεχιστούν κατά πολύ οι εμετοί. Καλό θα είναι να μην το ταϊσετε για 12-24 ώρες.Δε μπορούμε να γνωρίζουμε τί συνέβη όσο έλειπε. Συχνό είναι να τρώνε διάφορα έξω που προκαλούν ερεθισμούς στο πεπτικό σύστημα. Παρ’ολα αυτά, συμβουλευτείτε το κτηνιάτρό σας, για οποιοδήποτε άλλο ενδεχόμενο.

4 01 2012
LeNA

Είναι κρίμα οι κτηνίατροι να μην υποστηρίζουν την BARF ως τρόπο διατροφής. Παγκόσμιοι διατροφολόγοι κατοικίδιων ζώων και κτηνίατροι έχουν κάνει εκτενείς έρευνες για τα ωμά. Και φυσικά δε βγαίνει ο λύκος στο σκυλί και φυσικά δεν παθαίνει κάτι στο στομάχι του.Είναι μία απόλυτη διατροφή που τείνει στην φυσική διατροφή του σκύλου.Και μη μου πείτε οτι ο σκύλος στη φύση βρίσκει ξηρά τροφή έτοιμη στο μπολάκι!!! Εγώ προσωπικά δεν barfάρω το σκύλο μου, λόγω του ότι δεν προλαβαίνω να του ετοιμάζω τα γεύματα,αλλά του δίνω ξηρά τροφή.(την καλύτερη κατά την άποψή μου).Όμως αποδέχομαι απόλυτα την barf ως διατροφή, την υποστηρίζω απόλυτα και έχω διαβάσει για αυτή. Ο δικός μου που τρώει σαν σνακ ΩΜΑ ΚΟΚΚΑΛΑ τυχαίνει να έχει ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ δόντια,σχεδόν κουταβίσια και είναι 3 χρονών και χαίρει άκρας υγείας.Και ο κτηνίατρος μου το συνιστά ανεπιφύλακτα!

8 01 2012
f.m.

Με αφορμή την παραπάνω αναφορά θα ήθελα να σας παρακαλέσω πολύ να με βοηθήσετε σε ένα πρόβλημα που έχουμε με τον σκύλο μας.Πρόκειται για ένα μεγαλόσωμο σκυλί (μάλλον καυκάσιο ημίαιμο) εξαιρετικής νοημοσύνης.Αυτές τις ημέρες από λάθος συνενόησης κατανάλωσε περισσότερη ποσότητα κοκκάλων (κάτι που το συνήθιζε παρά την προσφορά άλλης τροφής).Παρουσίασε δυσκοιλιότητα και τον πήγαμε στο γιατρό, όπου αφού του έγινε αναισθησία του αφαιρέθηκε κάποια ποσότητα κοπράνων. Ακολουθεί αγωγή (αντιβίωση) αλλά δεν τα έχει καταφέρει να αφοδεύσει ακόμα (2-3 μέρες) παρόλο που δείχνει καλύτερη η διάθεσή του.Τι να κάνουμε; Πόσο να περιμένουμε; Πώς να το βοηθήσουμε; (Οι καιρικές συνθήκες είναι πού δύσκολες-κρύο και χιόνι παντού). Παρακαλώ ΒΟΗΘΕΙΑ!

8 01 2012
ktiniatros

Υπάρχουν αγωγές που βοηθούν στην αφόδευση: καθαρτικά, γάλα μαγνησίας, κλύσμα. Ρωτήστε τον κτηνίατρό σας τί να χορηγήσετε και σε ποια ποσότητα. Η τυχαία επιλογή κάποιας αγωγής μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα, όπως ρήξη εντέρου.
Να έχει νερό στην διάθεσή του και να τρώει μαλακές τροφές αυτόν τον καιρό. Για παράδειγμα μπορείτε να προσθέσετε βραστά λαχανικά ή νιφάδες βρώμης στην διατροφή του. Το ελαιόλαδο στην τροφή βοηθάει. Επίσης η άσκηση είναι σημαντική, πρέπει να κινείται.
Το ότι έχει καλή διάθεση είναι θετικό. Αν το δείτε να «πέφτει», επικοινωνήστε με τον κτηνίατρο χωρίς καθυστέρηση.

9 01 2012
f.m.

Σας ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκρισή σας.
Θα ακολουθήσουμε τις συμβουλές σας. Τις έχουμε ανάγκη.
Σας ευχαριστώ και πάλι.

16 01 2012
giannis

geia sas psaxno gia kamia sintagi gia skilous na tin ftiaxno ego na tou dino pou kai pou mia fora kai an tin vdomada gia na kanei kamia alagi apo tis kroketes pou ksero einai to kaliteo gia to skilo mou eixan pei kokkala me makaronia brasmena mazi kai tou ta dinis alla panta sigkegrimeni posotita giati kindinbi gia paxisarkia kai den ksero amma einai sosti episis gia ta glika ton fovame gia tiflosi kai etsi dn tou dino doksa to 8eo to kaneis dodeka xronia den exei pa8i kati tora omos pira ena mpokser me kinigoskilo kai einai ena xronon peripou kai leo na tou kano kai diforetika fagita pou kai pou an exete kamia gnomi i kamia sintagi 8a ei8ela poli na ma8o eyxaristo

17 01 2012
ktiniatros

Γεια σας. Αν κοιτάξετε λίγο παραπάνω, κάποιος με το όμομα AGI έκανε μια παρόμοια ερώτηση. Η απάντηση είναι η ίδια και για σας.

18 01 2012
kiki

και κατι ακομη υπαρχει καποιο καλο σαμπουαν κρεμα κατι για να μαλακωσει η τριχα του…και αν φας τριχα κινδυνευω? λογικα αν και δεν μαδαει…ολο και καποιεσ θα εχω φαει….ευχαριστω πολυ..

22 01 2012
ktiniatros

Μην ανησυχείται. Από την στιγμή που παίρνει χάπια για παράσιτα, δεν έχετε φόβο να κολλήσετε εχινόκοκκο ούτε κάποιο άλλο παράσιτο εντερικό. Από τοξοπλασμα μην φοβάστε από σκύλο. Ο σταφιλόκοκκος είναι ένα μικρόβιο που υπάρχει παντού ακόμα και στο δικό μας το δέρμα φυσιολογικά. Πρόβλημα δημιουργειται αν μολυνθεί κάποια πληγή από αυτόν. Γι αυτό βάζουμε αντισηπτικό σε πληγές.
Από τρίχες δεν έχετε επίσης φόβο. Και μην ανησυχειτε για παιδιά, δεν θα υπάρξει πρόβλημα τεκνοποίησης επειδη έχετε σκύλο.
Γενικά, από την στιγμή που τηρείτε στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής όπως πλήσιμο των χεριών σας πριν το φαγητό, δεν θα έχετε κάποιο πρόβλημα.
Για σαμπουάν ρωτηστε τον κτηνιατρό σας.

29 02 2012
elenh

geia sas exo provlhma to skili mou troei auga apo tis kotes pos mporo na kopso auth th sunh8eia???

5 03 2012
ktiniatros

Δε νομίζω ότι μπορείτε να σταματήσετε ευκολα έναν σκύλο από το να τρωει τα αυγά από τις κότες. Όποτε τα βρει μπροστά του, θα τα φάει. Γι’αυτό εμποδίστε του την πρόσβαση στη φωλιά με πλέγμα ή με όποιον άλλον τρόπο.
Κάτι άλλο που μπορείτε να δοκιμάσετε είναι να αλείψετε αυγά με κάποια ουσία με άσχημη γεύση. Μετά από κάποιες δοκιμές πιθανόν να μην τα πλησιάζει όταν τα βλέπει.
Για περισσότερες συμβουλές απευθυνθείτε σε κάποιον εκπαιδευτή σκύλων.

31 03 2012
ktiniatros

Παρακαλώ, στείλτε μου mail με λεπτομέρειες.

31 03 2012
ktiniatros

Παρακαλώ, στείλτε μου mail με το πρόβλημα και για τί σκύλο προκειται (ηλικία, ρατσα, κατάσταση υγειας).

2 04 2012
κτινιατρος
2 04 2012
ktiniatros

παρακαλώ στείλτε mail στην διευθυνση ktiniatros.vs@gmail.com

2 04 2012
ktiniatros

Παρακαλώ στείλτε mail στην διευθυνση ktiniatros.vs@gmail.com

24 05 2012
Χαριτινη

Εχω ενα μικρο κουταβι ειναι περιπου 6,5 εβδομαδων. οταν το πηρα (5 εβδομαδων) του εδωσα γαλα κατσικας και ξηρα τροφη βουτηγμενη στο γαλα και μου εκανε διαρροια.Του εκοψα λοιπον το γαλα και συνεχησα με απλη βρεγμενη ξηρη τροφη,αλλα εδω και δυο μερες μου κανει εμετους και διαρροια! του δινω τωρα κονσερβα για σκυλια και δεν ξερω την αντιδραση του… τι να κανω?

28 05 2012
ktiniatros

Πηγαίνετε το κουτάβι σε κτηνίατρο. Αν είναι ιογενής γαστρεντερίτιδα είναι σοβαρό.

10 09 2012
konstantina

καλησπερα σας!εχθες υιοθετησα ενα αδεσποτο ημιαιμο πανεμορφο λαμπραντορ μαλλον διασταυρωμενο με ποιντερ..μετα απο ενα μεγαλο ταξιδι εκανα το λαθος να τον αναγκασω να κανει μπανιο με αποτελεσμα να μην τον πλυνω καλα και να φοβαται απιστευτα πολυ το νερο.υπαρχει καποιος τροπος να τον κανω με ομορφο τροπο να αγαπαει το νερο?πρεπει να τον καθαρισω απο τυχον βακτηρια που εχει πανω του μιας και θα ζει μεσα στο σπιτι μαζι μου….

1 10 2012
Σάββας

Πατάτες βραστες κάνει να φάει ο σκύλος;

9 07 2013
kwnstantina

ναι,μονο βραστη μπορει να τρωει..

6 12 2012
mina

kalispera.exw ena boxer 2 minwn.h trofh ths einai h royal canin gia koutabia.mou eipan se ena geuma na anakateuw ligo wmo ladi giati tis kanei kalo .isxyei:?episis xreiazete xapakia asbestiou h den einai aparaitito?euxaristw

7 12 2012
ktiniatros

Πολύ καλά κάνετε με το λάδι. Ασβέστιο δεν χρειάζεται, γιατί η τροφή που δίνετε έχει μέσα την απαραίτητη πόσότητα για την ηλικία του.

6 12 2012
Santy

καλησπέρα.
Θα ήθελα να συμπληρώσετε στα απαγορευμένα φαγητά για σκύλους και τα ΣΤΑΦΥΛΙΑ…..έχασα το μαλτεζάκι μου σε ηλικία 4 χρονών από σταφύλια…προκαλούν νεφρική ανεπάρκεια κάτι το οποίο δε γνώριζα και όπως διαπιστώνω δεν το γνωρίζουν και ο περισσότεροι που έχουν σκυλιά….από ότι διάβασα το ποσοστό θνησιμότητας από σταφύλια είναι 40-50% ανεξαρτήτου ράτσας, μεγέθους και ηλικίας.
Ευχαριστώ

7 12 2012
ktiniatros

Βεβαίως θα το προσθέσω. Οι τροφές που αναφέρω δεν ειναι οι μόνες που δημιουργούν προβλήματα, αλλά οι πιο συχνές που συνάντησα. Θα συμπληρώσω όμως και για τα σταφύλια και τις σταφίδες από την στιγμή που σας συνέβη να χασετε τον σκύλο σας.

10 03 2015
Σωτη Γεωργιαδου

Και σταφιδες φυσικα

13 01 2013
John.ioannidis

`kalhspera, exo ena galiko buldog kai auti ti stigmi einai 16 minon. apo ton 5 mina k meta to sklili arxise na kanei emeto meta to fagito kai tis perisoteres fores meta to nero dld meta to nero panta kanei emeto to exo paei se polous giatrous kapoioi mou lene den exei tpt kapoioi mou edosan xapia na tou doso k kapoioi to ekanan emvolia, pleon exo arxisei na tou dino nero k faei me to metro dioti to skuli mou sinexizei na kanei emeto kai anisixo deontos ean kapoios mporei na me voitheisei parakalo na mou grapsi. euxaristro

14 01 2013
ktiniatros

Παρακαλώ, τις ερωτήσεις σας να τις στέλνεται στο e-mail ktiniatros.vs@gmail.com Ευχαριστώ.

13 02 2013
Μέσος ιδιοκτήτης και επιλογή τροφής - Page 15

[…] ένα ελαφρύ βράσιμο έπεσα πρώτο-πρώτο πάνω σε αυτό: Τι ΔΕΝ πρέπει να τρώει ο σκύλος σας. Είναι άρθρο κτηνιάτρου. Ξέρω ότι οι απόψεις πάνω σε […]

15 02 2013
johnnieg76

Κροκέτες μπορεί να τρώει ο σκύλος; και αν ναι επισημανέ μας τι περιέχουν ακριβώς οι κροκέτες;

17 02 2013
ktiniatros

Ναι, μπορεί. Το τί περιέχουν αναγράφεται στις συσκευασίες.

19 02 2013
lianaki3

Καλησπέρα θα ήθελα και εγώ με τη σειρά μου να σας ρωτήσω κάτι. Εχω ένα κουταβάκι 2,5 μηνών. έχει κάνει μόνο το πρώτο του εμβόλιο αλλά το βγάζω έξω γιατί από τώρα έχει μάθει να τα κάνει έξω. του εχω αγοράσει μια πολύ καλή τροφή και ούτε μαδάει αλλα ούτε κανει διάρρoια. αλλα δεν την τρώει. του την έχω ανακατέψει με μια του εμπορίου αλλα και πάλι δεν την τρώει με όρεξη. είπα να του βάζω μαζι με το φαγητό του γιαουρτάκι Junior. αλλά μισή κουταλία του γλυκού. και μια φορά τη μερα. είναι κακό για το κουτάβι??? μεθαύριο θα κάνει και το δεύτερο πενταπλό του εμβόλιο.

23 02 2013
ktiniatros

Δεν κάνει κακό το γιαούρτι. Το junior δεν ξέρω τί είναι. Ελπίζω να μην έχει ζάχαρη ή αρώματα. Παρακαλώ, στέλνετε τις ερωτήσεις σας στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

22 02 2013
cookieblog9

Είχα αφήσει σε ενα τραπεζάκι ενα πιάτο με 5 πολυ μικρά πόδια καλαμαρακια τηγανισμενα και ελάχιστες πατάτες τηγανισμενεσ με αλάτι …υπάρχει περίπτωση να πάθει λύσσα η κάτι άλλο το σκυλάκι μου …; Ειναι ενα μαλτεζακι 6 χρόνων και Επισεις πίνει συχνά νερό μετά απο αυτα που έφυγε…

23 02 2013
ktiniatros

Μπορεί να έχει υδαρή κόπρανα με λίγη βλέννα, ίσως κάποιον εμετό ή και τίποτα απολύτως. Λύσσα δεν παθαίνει. Η λύσσα μεταδίδεται μόνο με δάγκωμα. Παρακαλώ, στέλνετε τις ερωτήσεις σας στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

10 06 2013
Kostantina

Ta kokkala tou kotopoulou prokaloun fagoura ke trixoptosi sta pekinoua???

10 06 2013
ktiniatros

Όχι. Αλλά μην δίνετε για τους λόγους που αναφέρθηκαν στο άρθρο.

12 06 2013
xristos

geia sas exw ena altez 14minvn exe kanei 4 fores kitrino emeto mesa se dyo wres ti na kano??

23 06 2013
katerina kar

Γεια σας! Το σκυλακι μ εφαγε ενα πουλι.. το βρηκα νεκρο και ξεπουπουλιασμενο στο μπαλκονι μου! υπαρχει κινδυνος να κολλησει καποια ασθενεια και γενικοτερα να εμφανισει οτιδηποτε? δν ξερω πριν ποσεσς ωρες το εφαγε αλλα πριν λιγο που γυρισα τον βρηκα ευδιαθετο και μια χαρα! απαντηστε οσο το συντομοτερο δυνατο σας παρακαλω! ευχαριστω

9 07 2013
snowlyjam

hello

23 07 2013
Cezar

Καλησπέρα.
Διαβάζοντας σχετικά με την κατανάλωση κοκκάλων έχω μπερδευτεί πολύ.
1η άποψη:Απαγορεύεται κάθε είδους κόκκαλο.
2η άποψη:Δίνουμε βρασμένα κόκκαλα για αποφυγή σαλμονελας.
3η άποψη:Δίνουμε ωμά κόκκαλα γιατι τα βρασμένα σκληραίνουν και γίνονται επικίνδυνα.
Εγώ τί να κάνω? θέλω να πάρει ο σκύλος μου μερικά κιλά γιατί είναι αδύνατος.Είναι μποξερ και είναι 36kg.
Σκέφτηκα να του δώσω φτερούγες και λαιμούς απο κοτόπουλο βρασμένα.
Ποια είναι η δική σας γνώμη.?
Ευχαριστώ.

23 07 2013
ktiniatros

Υπάρχουν όντως διαφορετικές απόψεις όσων αφορά την κατανάλωση κοκάλων. Όπως και να έχει όμως, στην δική σας περίπτωση δεν θα βοηθήσει. Τα κόκαλα δεν θα δώσουν βάρος στον σκύλο σας. Για βάρος χρειάζεται πρωτεΐνες και υδατάνθρακες καθώς και λιπαρά(λάδι). Οι φτερουγες κοτόπουλου έχουν ελάχιστο κρέας και πολύ κόκαλο. Οι λαιμοί έχουν επίσης ελάχιστο κρέας και χόνδρους που είναι καλύτεροι από τα κόκαλα. Μπορείτε να τα βράζεται και να δίνεται την σούπα χωρίς τα κόκαλα, βάζοντας μέσα κροκέτες. Το καλύτερο βέβαια ιθα ήταν να έτρωγε ψαχνό κρεας/κοτόπουλο/αυγό με ρίζι/μακαρόνια.

25 07 2013
Cezar

Σας ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.

23 07 2013
ktiniatros

Παρακαλώ στέλνετε τις ερωτήσεις σας με email.

25 07 2013
γιώργος

Και τότε τι υπάρχει το σαιτ;;; είναι κακό να δίνουμε πληροφορίες και να δούμε κάτι που μπορεί να μας φανεί χρήσιμο;; ή μήπως ψάχνουμε περισσότερο κέρδος για το ιατρείο μας;
κάποιες ερωτήσεις μου έχουν απαντηθεί χωρίς καν να μπω στο κόπο να γράψω! Πάτε να κάνετε κάτι καλό…. μη το ισοπεδώνετε… email στέλνω και στο κτηνίατρο που το πάω…

25 07 2013
ktiniatros

Αυτός ο οποίος ισοπεδώνει την προσπάθειά μου είναι άτομα σαν έσας. Για πληροφόριση των αναγνωστών μου λοιπών, σας λέω ότι δεν είμαι καν κάτοικος Ελλάδας για να ψάχνω πελάτες. Βλέπετε κάπου διεύθυνση κτηνιατρείου; Ούτε το όνομά μου δεν είχα στο μπλογκ μέχρι πρόσφατα και το έβαλα γιατί με ρωτούσαν στα emails με ποιον συνομιλούν και πολύ καλά έκαναν.
Ο χώρος για τα σχόλια στα μπλογκς είναι για να σχολιάζονται τα άρθρα. Όποιος θέλει μια προσωπική συμβουλή, μπορεί να μου στείλει email. Είναι θέμα διαχειριστικό, αλλιώς θα γεμίσει το άρθρο με πάρα πολλά σχόλια που μπορεί να μην αφορούν το θέμα του άρθρου ή απλά να μην ενδιαφέρουν άλλους. Επίσης είναι θέμα και ιατρικού απορρήτου που κάποιοι το ζητούν.Αν δεν σας ικανοποιεί το μπλογκ, μην ξαναγράψετε. Υπάρχουν κι άλλα.

16 08 2013
ktiniatros

Παρακαλώ τον αναγνώστη με το όνμα Stratilatis να επαναδημοσιεύει την άποψη του διατυπώνοντάς την με κόσμιο τρόπο. Είναι κρίμα απόψεις που έχουν κάποιο ενδιαφέρον και προσφέρονται για συζήτηση να γράφονται με τρόπο προσβλητικό. Ευχαριστώ.

24 08 2013
Γεωργία

Το σκυλακακι μου δεν τρωει τη ξυρα τροφη σκετη,αγορασα πανε απο το super market και βαζω μια κουταλια και το ανακατευβω με τη ξυρα.Ειναι ενταξει για το σκυλακι να τρωει το πανε.Βαζω μονο μια κουταλια.

10 09 2013
vasiliki

Καλησπέρα και πολλά συγχαρητήρια για το χρόνο που διαθέτετε να βοηθήσετε όλους εμάς και τα ζωάκια μας.Ήθελα να ρωτήσω αν οι κροκέτες περιέχουν λιωμένα κόκκαλα.Αγοράζω χύμα κροκέτες συνεπώς δεν μπορώ να δώ τα συστατικά τους.Επειδή το σκυλί μου έχει πολύ ευαίσθητο στομάχι και το πειράζουν τα κόκκαλα θα ήθελα να ρωτήσω αν πρέπει να σταματήσω να του δίνω κροκέτες.Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

11 09 2013
ktiniatros

Ναι, περιέχουν και κόκαλα. Υπάρχουν τροφές, οι κατηγορίες premium και super premium, που δεν περιέχουν κόκαλα. Όμως και σε αυτές δεν είναι σίγουρο καθώς με την λέξη «κοτόπουλο» έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν και τα κόκαλα του ζώου. Κάποιες εταιρείες χρησιμοποιούν μόνο ψαχνό και είναι η τιμή ψηλή. Όσων αγορά τον σκύλο σας δεν ια τον πειράξει το κόκαλο μέσα στην κροκέτα με τον ίδιο τρόπο που τον πειράζει ανεπεξέργαστο. Αν τον πειράζουν οι κροκέτες που τρώει, μπορεί να οφείλεται γενικά στην χαμηλή ποιότητα. Αν τον πειράζουν όλες οι κροκέτες, μπορείτε να δώσετε ειδικές για ευαίσθητο πεπτικό ή να δώσετε μαγειρεμένο.

13 09 2013
vasiliki

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση.Μάλλον το πρόβλημα δεν οφείλεται στις κροκέτες γιατί συνεχίζει παρόλο που τις σταματήσαμε.Εδώ και 1,5 χρόνο γουργουρίζει πολύ έντονα η κοιλιά του(όχι συνέχεια αλλά μπορεί να συμβεί 1-2 φορές την εβδομάδα)και όταν συμβαίνει αυτό δεν έχει όρεξη να φάει και φαίνεται ότι πονάει.Όταν έχει το συγκεκριμένο πρόβλημα τρώει χόρτο το οποίο,τις περισσότερες φορές,το αποβάλλει ολόκληρο με τα κόπρανα.Αυτό που φαίνεται να τον ανακουφίζει είναι το zantac,το οποίο του δίνουμε πρωί-βράδυ 10 μέρες τώρα, αλλά δεν μπορώ να του το δίνω συνέχεια γιατί θα επιβαρύνει τον οργανισμό του.Το ζώο είναι νεαρό 2,5 χρονών και το να του κάνουμε εξετάσεις είναι αρκετά δύσκολο λόγω του ότι είναι επιθετικό με τους αγνώστους.Ξέρω ότι σας κούρασα αλλά θα ήθελα πολύ την άποψή σας.Αν σας είναι εύκολο μου απαντάτε.Ευχαριστώ πολύ!

15 09 2013
Έφη

Καλησπέρα! Φροντίζω κάτι αδέσποτα σκυλάκια, τα οποία είναι μεγάλα και καταναλώνουν πολύ τροφή. Την ξηρά δεν την τρώνε όλα. Σαν μία φτηνή λύση μπορώ να βράσω κόκκαλα και να χρησιμοποιήσω μόνο το ζουμί τους για να βράσω ρύζι, μακαρόνια και λαχανικά? Αυτό θα τους προσφέρει κάτι ή τσάμπα κόπος?
Επίσης τα κόκκαλα του κοτόπουλου όταν βράσουν πολλές ώρες μαλακώνουν πολύ. Ούτε τότε μπορούν να καταναλωθούν? Ευχαριστώ.

15 09 2013
ktiniatros

Ναι, μπορείτε να δίνετε ζουμί από κόκαλα. Του κοτόπουλου τα κόκαλα, ακόμα και βρασμένα δεν τα συνιστώ γιατί σπάνε σε μυτερά κομμάτια και επίσης μπορούν να προκαλέσουν έμφραξη. Μπορείτε όμως να δίνετε τους χόνδρους των αρθρώσεων.

15 09 2013
Έφη

Ευχαριστώ πολύ!

14 10 2013
Froso

Καλησπέρα, έχω ένα μαλτεζακι 4 μηνών του έδωσα λίγο κρέας βραστό και από τότε δεν τρώει τη ξηρό τροφή της, τι να κάνω;;

14 10 2013
ktiniatros

Να του βάζετε μόνο την τροφή που θέλετε να τρώει. Θα πεινάσει και θα φάει.

14 10 2013
Froso

ευχαριστώ πολύ!!!

11 11 2013
καιτη

Καλησπερα, εχω μια σκυλα 2,5 ετων, μεγαλοσωμη 30 κιλα, ημιαμη τσοπανη με κυνηγο, στειρωμενη. Τον τελευταιο καιρο κανει πολυ συχνα, πολυ μαλακα κακα και 2 φορες ειχε διαρροια(δηλ εκανε μες στο σπιτι 3-4 ρουκετες, πραγμα που δεν το κανει ποτε). Τρωει πολυ καλες ξηρες τροφες(eukanuba, nutram, κλπ). Της μαγειρευω παντα κι ενα πιο πραγματικο φαγητο απο το οποιο της βαζω 1-2 κουταλιες παντω απο την κροκετα για να ξεκιναει. Τον τελυταιο καιρο της μαγειρευω συκωτακια κοτοπουλου με ρυζι. Υπαρχει περιπτωση να οφειλονται τα μαλακα κακα κι οι διαρροιες στο συκωτι αυτο? Ευχαριστω πολυ.

11 11 2013
ktiniatros

Ναι. Σταματήστε το συκώτι για τουλάχιστον μία εβδομάδα για να δείτε αν θα υπάρξει βελτίωση. Αν δεν υπάρξει ή αν δείτε και άλλα κλινικά σημεία όπως ανορεξία, κατάπτωση κλπ., επισκεφτείτε κτηνίατρο πριν περάσει η εβδομάδα.

12 11 2013
καιτη

σημερα ξεκινησε και εμετους οποτε πηγαινω αμεσα κτηνιατρο, ευχαριστω παρα πολυ

29 11 2013
Αραμπατζή Μαντώ

Ο σκύλος μου κάνει ωμή διατροφή από τον Αύγουστο. Είναι 8 χρονών. Τρώει κρέας και κόκκαλα κοτόπουλου αλεσμένα, φρούτα, λαχανικά, αυγά (ωμά μαζί με το τσόφλι) και ρύζι (το οποίο κανονικά δεν πρέπει να συμπεριλαμβάνεται σε ωμή διατροφή).
Για την ακρίβεια του δίνω έτοιμα σακουλάκια ωμών γευμάτων από γνωστή εταιρία b.a.r.f. για σκύλους.

Αποτελέσματα εντός 4 μηνών: Περισσότερη διάθεση και ενέργεια, ανάπτυξη μυικής μάζας, εξαφάνιση μυρωδιάς από το στόμα, ανύπαρκτη οσμή αερίων, ελάχιστα και σκληρά κακά (όχι τις τούρτες που έβγαζε με ξηρά), τρομερή αλλαγή στα δόντια της που από κίτρινα έγιναν κάτασπρα και τα τμήματα που είχαν αρχίσει να μαυρίζουν, σιγά σιγά αρχίζουν και φεύγουν.

Τα κόκκαλα εφόσον είναι αλεσμένα δεν έχουν κίνδυνο να προκαλέσουν ζημιά στο πεπτικό του σύστημα.

Οι ξηρές ήταν απελπισία και το μαγειρευτό της προκαλούσε διάρροια.

29 11 2013
ktiniatros

Θα μπορούσατε να μου στείλετε στο μέιλ μου το όνομα της εταιρίας; Ευχαριστώ.

19 12 2013
Despoina

Γεια σας, εδώ και 4 μήνες έχουμε αποκτήσει ένα κουτάβι Γκόλντεν ριτριβερ 5 μηνών!και δεν είναι πολύ λεπτός μπορώ να πω…θα ήθελα να σας ρωτήσω ποια είναι η ποσότητα που πρέπει να τρώει. Μήπως είναι ανάλογα με τα κιλά? ακόμα πόσες φορές πρέπει να τρώει την ημέρα.

Περιμένω την απάντηση σας

23 01 2014
konstantina

kalispera sas!!ithelw na protinw kai kati allo…dwste tou kefir…emena o dikos m trelenete….den mporw na faw an den tou dwsw….epishs mporeite na tou riksete ligo stis kroketes!!tis trwei se deuterolepto…kai ekei pali me metro..egw tis dinw 2-3 koutalies tis soupas kathe mera kai einai 22 kila..dokimaste to…sigoura tha tous aresei..

30 01 2014
kosteas....

geia sou ktiniatre k filoi ton zoon….eimai latreis ton labradors k ton retriever exo enan pitsirika 12 minon labrador brown k exasa prin duo mines ton agapimeno mou gerako 17 xronon golden retriever paneksipnos panemorfos k pano ap ola kurios….sigoura tha kserete parapano ap oti emena pou eimai apla latreis alla tha diafoniso sto thema me ta kokkala….ksafnika ena kalokairi ta dontia tou papouli kitrinisane para polu mexri pou ton piga stin giatro m,mou eipe na tou ta bourtsizo opos k ekana dokimasa katharistika dontion tis pedigrie k den egine pote tipota mexri pou ton afisa ena bradi na paizei me ena xoirino kotsi to proi epaize akomi me tin moni diafora oti ta dontia tou itan san xroniariko kataspra opote den tha sinistousa stous anagnostes na apofeugoun ta kokkala.

30 01 2014
ktiniatros

Καλημέρα σας! Ουδέν κακόν αμιγές καλού. Αρκετοί μου στέλνουν μηνύματα ρωτώντας για τα κόκαλα. Γράφω λοιπόν και εδώ ότι αν ο σκύλος σας τρώει κόκαλα, δεν σημαίνει ότι θα πάθει κάτι σίγουρα. Αν πάθει όμως, μπορεί να είναι πολύ σοβαρό. Όλοι όσοι έχουν έρθει με πρόβλημα που δημιουργήθηκε από κόκαλα, είπαν το ίδιο: τόσα χρόνια του δίνω και δεν είχε πάθει τίποτα. Μία φορά θα γίνει το κακό, γιαυτό προσοχή. Να σιγουρεύεστε κάθε μέρα ότι αφοδεύει και να τον παρακολουθείτε γενικά έτσι ώστε αν συμβεί κάτι, να τον τρέξετε άμεσα. Να σας ζήσει ο νεαρός και συλλυπητήρια για τον γεράκο.

2 02 2014
giorgos12

γεια σας,χθες βρισκομουν σε ενα camping μαζι με την παρεα μου και τα σκυλια μας.το δικο μου ειναι τσιουαουα.χθες λοιπον μαζι με τα αλλα σκυλια εφαγε κοκκαλο κοτοπουλου,επεσε η διαθεση του,δεν εβγαινε απο την σκηνη παρα μονο να παει μονος του στο δασος και κοιταει πανω.σημερα ομως που επεστρεψα το σκυλι ειναι καπως καλυτερα,το πειρα βολτα και εκανε διαρια με μια μικρη σταξη αιματος. ο κτηνιατρος σημερα ειναι κλειστος σας παρακαλω πειτε μου τι να κανω

7 02 2014
eugenis

καλησπέρα εχω ένα λαμπραντορ θηλυκο 6 μηνων…τρωει πολύ λαιμαργα το φαι της.υπαρχει καποιοσ τροποσ να το σταματησει αυτό?γιατι φοβάμαι ότι θα παθει τιποτα το στομαχι της…!

7 02 2014
ktiniatros

Δεν υπάρχει κίνδυνος. Πολλά σκυλιά τρώνε έτσι. Είναι φυσιολογικό να μη μασάνε πολύ. Αν τρώει κροκέτες, δοκιμάστε μεγάλο μέγεθος για να αναγκαστεί να μασάει λίγο. Αλλά δεν είναι πρόβλημα. Δεν θα πάθει κάτι το στομάχι.

24 02 2014
Ιλόνα

Καλησπέρα, θα ήθελα να σας ρωτήσω, αν μπορώ να ταΪζω τη σκυλίτσα μου με ξηρά τροφή κι αν ναι ποιας εταιρείας μου προτείνετε; Δε θέλω να μάθει να τρώει δικές μας τροφές. (είναι μαλτεζάκι καθαρόαιμο, 2 μηνών).

7 04 2014
Katerina

Καλησπερα σας! εχετε την καλοσυνη να μου πειτε ποσο μηλο μπορω να δινω στον σκυλο μου ( χωρις κουκουτσι και φλουδα), εχω ενα amerikan rednose pitbull 16 μηνων και 31 κιλα!δεν θελω να του κανω κακο, και ενω διαβαζω παντου οτι κανει να τρωνε μηλα κανενας δεν μιλαει για ποσοτητα και συχνοτητα. Σας ευχαριστω πολυ!
Κατερινα

7 04 2014
ktiniatros

Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ποσότητα ως απάντηση. Δεν κάνει να τρώνε πολλά με μιας γιατί μπορεί να προκαλέσουν κοιλιακό άλγος και διάρροια. Το πολλά όμως εξαρτάται από τον σκύλο. Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να δίνετε πάνω από μισό με ένα την ημέρα. Αν πάλι θέλετε να δώσετε παραπάνω, κάντε το παρακολουθώντας τον σκύλο μετά.

4 06 2014
εύα

Θα ηθελα να ρωτησω αν τελικα κανει να τρωνε τα σκυλια σπιτι κο φαγητο γιατι οι μισοι μου λενε ναι και οι αλλοι μισοι οχι γιατι δημιουργουνται σκουλικια ή συνιθιζουν με τ σπιτικο φαγητο και δεν τρωνε την ξηρα τροφη και διαφορα τετοια ..τελικα τι ισχυει?

4 06 2014
ktiniatros

Βεβαίως και κάνει. Η βιομηχανοποιημένη τροφή δίνεται τις τελευταίες δεκαετίες. Πριν σπιτικό έτρωγαν για κάτι χιλιάδες χρόνια. Το ότι δεν θα φάνε κροκέτα είναι κάτι συνηθισμένο, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν κάνει να τρώνε σπιτικό.

15 07 2014
ktiniatros

Παρακαλώ, στείλτε e-mail.

26 10 2014
ktiniatros

Παρακαλώ στέλνετε ερωτήσεις στο μέιλ.

27 02 2015
aggelikh

barf k pali barf…..tromerh allagh sto skulaki mou …….etoimh apo etairia katepsygmenh……

17 04 2015
fanis

Αγγελική εχεις δίκιο όταν μάλιστα μιλάμε για Voldog!!αλλά ακόμα καλυτερα να τη φτιάχνουμε μονη μας τρομερή διάφορα όντως!!!και παντα το κρέας να είναι μοσχαρίσιο!!!

14 04 2015
ρρρρδ

Τι θα παθει ένας σκύλος άμα φάει καργιοκα? Θα είναι καλά?
Αρέσει σε %d bloggers: